mandat do 2020.

Mladenu Fogecu novi mandat na čelu Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 09.03.2018 14:10
  • Objavljeno 09.03.2018 u 14:08
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIC

Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa i dosadašnji predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council - FIC), ponovno je izabran za šefa Udruženja s mandatom do 2020. godine.

'Na čelu Udruženja stranih ulagača Mladen Fogec će u suradnji s ostalim članovima Uprave nastaviti raditi na unapređenju ulagačke klime u Hrvatskoj i jačanju suradnje s državnim tijelima, poslovnim udruženjima koja djeluju u Hrvatskoj te stvaranju čvršćih veza među postojećim ulagačima i onima koji tek dolaze na hrvatsko tržište', priopćeno je iz FIC-a. 

Za potpredsjednike Udruženja izabrani su Zoltán Áldott, predsjednik Uprave INE i Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2. Uz njih kao članovi Upravnog odbora izabrani su Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria, Burak Baykan, regionalni direktor Doğuş grupe za Hrvatsku i Crnu Goru, Dejan Ljuština, partner u PricewaterhouseCoopers Savjetovanju i Tomislav Šlat, direktor 3M-a za jugoistočnu Europu.

Rad Udruženja u protekloj godini predstavio je glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem najavio održavanje tradicionalne godišnje konferencije o stranih ulaganjima koju će Udruženje organizirati tijekom ove godine.

Na Skupštini Udruženja raspravljalo se i o planovima za 2018. godinu u kojoj će naglasak biti na daljnjem razvoju suradnje i aktivne komunikacije s Vladom i cjelokupnom hrvatskom javnosti radi još bržeg poboljšanja investicijske klime i privlačenja kako stranih tako i domaćih ulaganja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!