NAKON SASTANKA

Ministarstvo i koncesionar složni: luka Gruž treba u koncesiju

02.08.2016 u 14:14

Bionic
Reading

Predstavnici Dubrovnik International Cruise Port Investment (DICPI), koncesionara Putničkog terminala Gruž, održali su u ponedjeljak sastanak u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture. Na sastanku je koncesionar detaljno argumentirao sve odluke Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik koje je j na sjednici 20. srpnja 2016. donijelo odluku o raskidu predugovora o koncesiji

Dužnosnici Ministarstva istaknuli su kako je ovaj projekt od značaja za lokalnu zajednicu i  Hrvatsku. Projekt će biti realiziran javno-privatnim partnerstvom i koncesijom skupa s dvjema kompanijama za razvoj i upravljanje infrastrukturnim projektima.

U Ministarstvu su također naglasili kako se situacija treba riješiti mirnim putem, što je prije moguće, uz poštivanje važećih zakona i propisa. Koncesionar je u skladu s tim već poslao svoju službenu žalbu nadležnim institucijama.

Nakon sastanaka, DICPI očekuje poništenje odluke Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik te nastavak i završetak projekta u dogovorenom roku.

'Kao koncesionari smo ispunili sve svoje obveze i ispoštovali rokove definirane Predugovorom. Stoga još jednom pozivamo vlasti, javnost i medije da temeljito procjene činjenice i trenutne okolnosti s kojima se suočavamo zadnja tri tjedna te da ne budu obmanuti nezakonitom i neracionalnom odlukom Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik. Opće dobro hrvatskih građana i Grada Dubrovnika važnije je od privatnih interesa lokalnih političara koji sjede u Upravnom vijeću. Uvjereni smo da ćemo uz podršku ključnih donositelja odluka doći do zajedničkog rješenja, prije nego što ovaj slučaj postane međunarodni skandal te negativno utječe investicijsko okruženje i međunarodni ugled Hrvatske, izjavili su iz tvrtke Dubrovnik International Cruise Port Investment.