partnerski odnos

Ministar Medved sastao se s predstavnicima Hrvatskog telekoma

15.03.2024 u 18:14

Bionic
Reading

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i partnerskim odnosom, kao i poslovnim rezultatima Hrvatskog telekoma, vjerujući da će se uspješna suradnja i otvoreni dijalog nastaviti za dobrobit i unaprjeđenje poslovanja Fonda hrvatskih branitelja

U Ministarstvu hrvatskih branitelja sastali su se predstavnik Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji s predstavnicima Hrvatskog Telekoma d.d. i InterCapital Asset Managementa d.o.o., društva koje upravlja Fondom.

Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno predsjednik UO Fonda, državni tajnik Darko Nekić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma d.d. Kostas Nebis, predsjednik Uprave InterCapital Asset Management d.o.o. Ivan Kurtović, članica Uprave HT-a i nadolazeća predsjednica Uprave Nataša Rapaić, članovi Uprave Siniša Đuranović i Matija Kovačević te član Uprave ICAM-a Krešo Vugrinčić, priopćili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ministar Medved istaknuo je važnost održavanja kontinuiranog dijaloga sa svim dionicima oko Fonda HB kako bi se Fond učinio dugoročno održivim. Ujedno je čestitao predstavnicima HT-a na uspjesima u prethodnoj godini investicijama koje ulazu u Republici Hrvatskoj kao i na isplati dividende dioničarima.

Naglasio je da su to sredstva koja su usmjerena prema najranjivijoj populaciji hrvatskih branitelja.

Naime, Fond 75% svoje dobiti koja dolazi od ulaganja odnosno dividende koju uprihoduje kontinuirano isplaćuje u socijalno-razvojne svrhe najugroženijim braniteljskim skupinama, kao i za stipendiranje djece hrvatskih branitelja. Upravo zato, kontinuirana isplata dividende je od velike važnosti za dugoročnu održivost Fonda.

Predstavnici HT-a istaknuli su da su imali iznimno dobru poslovnu godinu te su zbog snažnog komercijalnog zamaha i pozitivnih poslovnih kretanja u 2023. godini zabilježili rast prihoda od 5,7% u odnosu na prošlu godinu zahvaljujući dobrim rezultatima u segmentima privatnih i poslovnih korisnika unatoč inflacijskim i konkurentskim pritiscima.

Dodatno, istaknuto je kako je HT imao rekordnu investicijsku godinu ulažući u optičku infrastrukturu Hrvatske. Predstavnici InterCapital Asset Managementa istaknuli su da su od trenutka preuzimanja Fonda HB nastojali izgraditi partnerski dijalog s Ministarstvom hrvatskih branitelja i sa HT-om.

Istaknuli su da je Fond HB od 2017. godine u svojoj neto imovini narastao preko 50%.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo iznesenim prijedlozima i partnerskim odnosom, vjerujući da će se uspješna suradnja i otvoreni dijalog nastaviti za dobrobit i unaprjeđenje poslovanja Fonda i u budućnosti.