tržište kapitala

Mješovita izvedba dioničkih indeksa

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nakon dva dana rasta u srijedu svjedočilo mješovitim izvedbama ključnih dioničkih indeksa, gdje je CROBEX izgubio 0,1 posto na vrijednosti, a istovremeno uži indeks CROBEX10 ojačao 0,1 posto

Osjetniju promjenu od sektorskih indeksa imao je tek indeks građevinskog sektora sa padom od 2,1 posto, ali na skromnom prometu dionica iz sektora.

Trgovanje se odvija u tijeku sezone objave kvartalnih rezultata, za sada još uvijek sramežljivog po pitanju dinamike objava, pri čemu su tijekom jučerašnjeg dana svoje rezultate objavile Zagrebačka banka, Zagrebačka burza i Jadroagent.

Likvidnost se zadržala na oko milijun eura prometa, pri čemu je u fokusu investitora bila dionica Hrvatskog Telekoma sa 177 tisuća eura protrgovane vrijednosti, uz stagnaciju cijene.

Po prometu slijedi dionica Arena Hospitality Groupa sa 150 tisuća eura prometa i rastom cijene od 0,6 posto, kao i povlaštena dionica Adrisa koja je na 118 tisuća eura prometa kliznula 0,4 posto. Brodari su imali uspješan dan, pa su tako među glavnim dobitnicima bili Jadroplov i Atlantska plovidba sa skokovima cijena od 7 posto i 1,9 posto. Od likvidnijih gubitnika, Ericsson Nikola Tesla nastavlja kliziti nakon slabijih kvartalnih rezultata, te joj je cijena pala 2,8 posto, nakon pada od 2,4 posto dan ranije.

Dobitnik dana:  Jadroplov +7,00% 10,70

Gubitnik dana: Ericsson Nikola Tesla -2,81% 242,00

CROBEX: -0,09% 2.169,41