'STRPITE SE JOŠ MALO'

Ministar Marić tri puta izbjegao izravan odgovor na pitanje ide li Uljanik u stečaj: Učinio sam sve...

23.03.2019 u 21:59

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji RTL Direkt, ministar financija Zdravko Marić tri puta je izbjegao izravan odgovor na pitanje hoće li Uljanik grupa otići u stečaj. Kazao je tek kako su situaciju u Uljaniku od prvog dana, kako hrvatskoj javnosti, tako i rejting agencijama, vrlo jasno i otvoreno komunicirali i transparentno prikazivali

'Ja sam u Vladi osoba zadužena za odnose i komunikaciju s rejting agencijama i sve ono što sam hrvatskoj javnosti rekao, rekao sam i njima. Dakle, da smo prepoznali da obzirom da su se podizali krediti, koristila su se jamstva za te kredite, za gradnju brodova koji nisu bili izgrađeni, da smo mi došli u obvezu plaćati te obveze', kazao je.

Na ponovljeno pitanje o tome ide li Uljanik grupa u stečaj ministar je kazao: 'U svakom slučaju moramo voditi brigu, nastaviti na tragu ovoga što smo započeli. 2016. godine, moja prva komunikacija njima je bila na neki način obećanje. Na javnim financijama ćemo upravljati na način da striktno i čvrsto držimo rashodnu stranu proračuna, na prihodnoj strani proračuna činimo sve što je moguće da smanjujemo porezno opterećenje. Mogu se dogoditi, kao što se dogodio slučaj Uljanik, jednokratni troškovi, ne mali, 3,1 milijarda do sada je zaista veliki iznos, međutim kako god, to je na neki način preporuka njihovog izvješća', poručio je.

Na treće pitanje o stečaju Marić je odgovorio: 'Ja sam učinio sve' te dodao da se na odgovor na to pitanje još malo trebamo strpjeti.

Cijelu snimku razgovora pogledajte ovdje.

  • +25
Radnici Uljanika blokirali promet ispred brodogradilišta Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL