objavljen natječaj

Ministar Filipović traži novog poslovnog savjetnika, ovo su uvjeti

02.11.2022 u 11:19

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u potrazi je za novim poslovnim savjetnikom nakon Jurice Lovrinčevića. Natječaj je objavljen za poslove savjetovanja i pomoć u poslovima vezanim za strateško planiranje te suradnju s medijima i podršku u provedbi tih poslova

Posebni savjetnici nisu državni službenici i ne obavljaju poslove iz djelokruga Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, stoga se na njih ne primjenjuju propisi o pravima državnih službenika. Riječ je o poslu na određeno vrijeme, dok traje mandat ministru, piše novinarka Poslovnog dnevnika Marija Brnić. Kandidatu koji dobije posao osigurava se pravo na povratak na radno mjesto s kojega dolazi u ministrov kabinet, a predviđeno je pravo na plaću koju čini umnožak koeficijenta 2,619 i osnovice koja se primjenjuje na obračun plaće državnih službenika.

Traži se završen diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, no ne specificira se područje. Takvi su uvjeti bili i u lipanjskom natječaju, na kojemu je odabran Jurica Lovrinčević, bivši šef Pevexa, kojeg je Vlada prije dva tjedna imenovala u članstvo u Upravnom odboru FZOEU-a, podsjeća Poslovni dnevnik. Na novom natječaju ponude se prima tjedan dana od objave u Narodnim novinama, odnosno do početka idućeg tjedna, u ponedjeljak 7. studenoga.

  • +3
Ministar gospodarstva Davor Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL