REVIZORI SUMNJIČAVI

Miloševićevom Pastoru opet 'mišljenje s rezervom'

Domagoj Milošević

Domagoj Milošević

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Pastor Grupa u vlasništvu potpredsjednika Vlade za investicije Domagoja Ivana Miloševića već drugu godinu zaredom od revizora za svoje financijsko izvješće dobiva tzv. mišljenje s rezervom, što znači da upitnom smatraju njihovu objektivnost

Iako je nakon stupanja na dužnost prenio udjele u svojim društvima na odvjetnicu Kseniju Čerin, a od 2011. ne obavlja funkciju predsjednika uprave, nimalo ne impresioniraju 'prljave' knjige tvrtke potpredsjednika Vlade za investicije, odnosno činjenica da revizori nisu zadovoljni financijskim izvješćem njegove tvrtke za 2010-u godinu.

Zašto je Pastor dobio mišljenje s rezervom? Revizorsko društvo Uhy Rudan smatra da je zemljište u vlasništvu grupe značajno podcijenjeno za čak 39 milijuna kuna, te da bi uz određivanje fer vrijednosti odgođena porezna obveza grupe narasla za 7,9 milijuna kuna.

Zanimljivo je da je Pastor i za izvješće iz 2009. dobio mišljenje s rezervom, jer niti tada nije objavio sve informacije koje nalažu standardi financijskog izvještavanja, pa je njihova objektivnost ocijenjena upitnom.

No za razliku od 'bilančne kozmetike' u financijskim izvještajima, u privatizaciji Pastora državni revizori našli su 2003. godine niz ozbiljnih propusta, o čemu je tportal već pisao, a za koje nitko nije zakonski odgovarao.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi