SELJACI ZOVU PREMIJERA

'Milanoviću javi se, osušit će ti se ruka!'

09.08.2013 u 09:59

Bionic
Reading

Radikalniji čelnici seljačkih udruga, koji od sinoć traktorima blokiraju prometnice, za danas najavljuju daljnje blokade i nove punktove. U 6 županija, tvrde, gotovo 2 000 traktora bit će na cestama. I dalje traže ostavku ministra Tihomira Jakovine i hitan razgovor s premijerom Zoranom Milanovićem

Noć su proveli na cesti i tako planiraju sve do ponedjeljka, do nastavka pregovora.

'Tražimo da nam se isplati sve u cijelosti i da sjednemo za stol s premijerom Milanovićem. Ako se to dogodi odmah ćemo prestati s blokadom. Ali bez novca na računima, to je negdje 800 milijuna kuna, mi nastavljamo s blokadom. Drugih priča više nema', kaže Tomislav Pokrovac, jedan od seljačkih vođa, iz Vukovarsko - srijemske županije.

Zvonko Pipić iz Virovitičko - podravske županije za poslijepodne najavljuje nove akcije.

'Išli bismo na državnu cestu, Podravsku magistralu, s novim punktom i blokadom. dakle, dižemo nove punktove, blokiramo nove prometnice kako bi što prije došlo do razgovora s premijerom'. Tvrdi da blokada prometnica, pa i onih prema graničnim prijelazima, neće previše naštetiti Hrvatskoj tijekom ovog turističkog vikenda. 'Uvijek mogu ići alternativnim pravcima', kaže Pipić i objašnjava da je blokada jedino sredstvo koje imaju da privuku pozornost medija i Vlade. 'Ako je razuman, Milanović će nas primiti jer ne mislimo popustiti', nastavlja Pipić..

'Kad je bio prije nekoliko mjeseci u Slavoniji rekao je da neće Slavoniju zaboraviti inače neka mu se osuši ruka. Eto sada ima priliku. Nikad u većim problemima nismo bili, nikad manje poticaja nismo dobili', uvjerava Pipić.