pravna (ne)sigurnost

Milanović s predstavnicima američke gospodarske komore razgovarao o uvjetima poslovanja u koronakrizi

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 23.07.2020 15:19
  • Objavljeno 23.07.2020 u 15:19
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u četvrtak izaslanstvo Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, a razgovaralo se o gospodarskoj situaciji i uvjetima poslovanja tijekom krize uzrokovane pandemijom korona virusa, kao i aktivnostima koje je potrebno poduzeti za podizanje hrvatske konkurentnosti i rast ulaganja.

"Predstavnici Američke gospodarske komore predstavili su i rezultate istraživanja provedenog tijekom lipnja među stotinjak tvrtki koje pokazuje kako 47 posto njih očekuje probleme u poslovanju u idućih šest mjeseci. Iako se razgovaralo i o potrebi poreznog rasterećenja, predstavnici Američke gospodarske komore naglasili su kako je najvažnije osigurati transparentnost, pravnu sigurnost i predvidive uvjete poslovanja", priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Američka gospodarska komora (AmCham) je neovisna i nevladina organizacija koja okuplja 250 američkih, hrvatskih i drugih međunarodnih tvrtki koje zapošljavaju oko 90.000 radnika u Hrvatskoj, podsjeća se u priopćenju.

U izaslanstvu Američke gospodarske komore su bili predsjednica Vijeća upravitelja i glavna direktorica Coca-Cola HBC Adria Ruža Tomić Fontana, izvršna direktorica Američke gospodarske komore Andrea Doko Jelušić, tajnik-rizničar i predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan te Miodrag Matijaca, član Vijeća upravitelja i glavni direktor Teknoxgroup Hrvatska.