karijere

Mato Njavro novi dekan ZŠEM-a

11.01.2021 u 10:46

Bionic
Reading

Osnivač i dugogodišnji dekan ZŠEM-a Đuuro Njavro početkom godine je tu dužnost prepustio svom sinu

Početkom siječnja 2021. dr. sc. Mato Njavro stupio je na dužnost dekana Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) zamijenivši na toj poziciji osnivača i dugogodišnjeg dekana dr.sc. Đuru Njavru. Mato Njavro godinama je stjecao obrazovanje i radno iskustvo širom svijeta, a u jednom periodu bio je i prodekan za međunarodne odnose ZŠEM-a odgovoran za povezivanje s vodećim međunarodnim obrazovnim institucijama i poslovnom zajednicom, javljaju iz ZŠEM-a.

Diplomirao je poslovnu administraciju i međunarodnu ekonomiju na Sveučilištu Bocconi u Milanu, gdje je i magistrirao poslovne financije, dok je na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj doktorirao financije. Radno iskustvo stjecao je među ostalim u Londonu radeći za Lehman Brothers i Nomuru u sektoru investicijskog bankarstva. Postdoktorski studij pohađao je na Institutu za kvantitativne društvene znanosti Sveučilišta Harvard (Harvard University - Institute for Quantitative Social Science), a od 2016. do 2020. godine radio je u Singapuru kao predavač na Institutu za management sveučilišta St. Gallen u Aziji (SGI-HSG) i na Singapore Management sveučilištu.

Osim što predaje na Katedri za financije i računovodstvo ZŠEM-a, Mato Njavro je predavač na Sveučilištu St. Gallen, na Luxembourg School of Business te je akademski direktor međunarodne konferencije New Europe Business Forum.