PROMJENA U UPRAVI

Marjan Jurleka odlazi iz Večernjeg lista

marjan jurleka

marjan jurleka

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Tomislav Serdar

Nakon četiri godine Marjan Jurleka odlazi s mjesta predsjednika Uprave Večernjeg lista. Tvrtkom će do daljnjega, od sredine rujna, upravljati Styrijini menadžeri Helmut Bračun, Andrea Boršić i Marijo Vrgoč

Prema pisanju Večernjeg lista Jurleka je sam podnio zahtjev Nadzornom odboru da ga koncem godine razriješi dužnosti, i on bi nakon kraće odsutnosti trebao voditi nove projekte unutar austrijske Styrije.

U novinarskim krugovima se 'šuška', piše Business.hr, da je pravi razlog Jurlekinog odlaska nezadovoljstvo Austrijanaca poslovnim rezultatima dugo vremena najčitanijih dnevnih novina u Hrvatskoj. Navodno će Jurleka otići u drugu Styrijinu hrvatsku tvrtku, Digital, u kojoj radi i Miljenko Manjkas, nekadašnji glavni urednik Večernjeg lista.

Jurleki se spočitavaju, piše Business.hr, loši poslovni rezultati Večernjaka, u kojem reorganizacija poslovanja nije dala većeg rezultata, ali i neodlučnost da se ozbiljnije pozabavi svojim poslom i povuče radikalnije poteze u rezanju troškova.

Također, osim što je Jutarnji list dostigao Večernji po broju prodanih primjeraka, znatno je pala posjećenost Večernjakovu web portalu. Iako se od tog ambicioznog projekta puno očekivalo, portal vecernji.hr pao je na deseto mjesto u zemlji, dok se Jutarnji primakao skupini od pet najposjećenijih.

U Upravu Večernjeg lista Jurleka je došao iz Hrvatskog telekoma, kojemu je nekoliko godina bio glasnogovornik, a prije toga bio je i glasnogovornik veleposlanstva SAD-a te prvi direktor Jutarnjeg lista.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi