vraćanje u život

Marea Alta kupila Hotel Hrvatska u Baškoj Vodi

07.02.2019 u 15:07

Bionic
Reading

Ministarstvo državne imovine i tvrtka Marea Alta potpisali su u četvrtak ugovor o kupoprodaji Hotela Hrvatska u Baškoj Vodi u vrijednosti 46,13 milijuna kuna, objavili su iz Ministarstva

Ugovor su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i direktor Marea Alte Petar Ćorluka.

Marić je izjavio da će obnova zapuštena hotela i njegovo poslovanje ojačati gospodarstvo i upotpuniti turističke sadržaje u Baškoj Vodi.

"Ovim činom vraćamo u život ono što je bilo izvan života i što o će biti impuls za nova radna mjesta. Vlada i Ministarstvo državne imovine ovime potvrđuju svoju temeljnu orijentaciju - aktiviranje državne imovine u svim područjima Hrvatske, čime najbolje odgovaramo na potrebe gospodarske i demografske reanimacije“, istaknuo je Marić.

Ćorluka je zahvalio na transparentnom natječaju i istaknuo kako Marea Alta već danas uplaćuje kupoprodajnu cijenu i započinje pripreme za renoviranje hotela.

"Otvorit ćemo ga 2020. godine u kategorizaciji četiri do pet zvjezdica“, najavio je on.

Vlada je 23. siječnja odabrala Marea Altu za kupca Hotela Hrvatska u Baškoj Vodi, s ponuđenom cijenom od 46,13 milijuna kuna.

Ministarstvo državne imovine je 12. svibnja prošle godine objavilo natječaj za prodaju toga hotela po početnoj cijeni od 42,3 milijuna kuna, na koji nije pristigla ni jedna ponuda. Stoga je 13. rujna smanjila početnu cijenu na 35,9 milijuna kuna, a 26. rujna je objavljen novi natječaj.

Na ponovljenom natječaju Ministarstvo državne imovine je 26. listopada zaprimilo tri obvezujuće ponude i to slatinske tvrtke Maros nekretnine, zagrebačke tvrtke Adria Coast turizam i makarske Marea Alte. Maros nekretnine ponudile su 36,5 milijuna kuna, Adria Coast turizam 42,4 milijuna, a Marea Alta 46,13 milijuna kuna.