LIJEPA GESTA VLASNICE OPG-a

Poljoprivrednica poklanja sadnice paprike, rajčice, feferona i krastavaca svima čiji su usjevi stradali u velikom nevremenu

27.05.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Nakon snažne tuče, koja je u srijedu poslijepodne pogodila Varaždinsku, Međimursku, Koprivničko-križevačku i Krapinsko-zagorsku županiju, građani zbrajaju štetu. Osim oštećenih osobnih vozila, krovova i crjepova, teško je stradala poljoprivreda pa mještani kažu da od usjeva i voćki ove sezone nema ništa. Uništeni su i plastenici i staklenici

Međutim u takvim nesretnim trenucima nađe se i poneka iskra dobrote, a takav je i potez vlasnice OPG-a Manuele Babić iz mjesta Luka u Krapinsko-zagorskoj županiji, koja je stanovnicima Huma na Sutli ponudila svoje presadnice paprike, rajčice, feferona i krastavaca.

'Poštovani svi s područja Huma na Sutli!

'Vidjevši kako vas je pogodilo jako nevrijeme i tuča vam je sve uništila (a vi ste najbliže meni), poklanjam svima koji su u mogućnosti doći do mene presadnice paprike, paradajza, feferona i krastavaca. Kako mi je još toga ostalo, a ja iz zdravstvenih razloga neću više ove godine moći toliko raditi i saditi, rado ću vam pokloniti da možete ponovno posaditi.

I ne daj Bože da se opet tako nešto ponovi', napisala je Babić na službenoj stranici svog OPG-a na Facebooku, u sklopu kojeg se inače bavi proizvodnjom domaćih jaja iz slobodnog uzgoja.

Građani ne pamte takvu tuču veličine oraha koja je u nekoliko minuta napravila dugoročnu štetu.

Dijelovi Hrvatske u kojima je tuča oštetila imovinu, poljoprivredu i gospodarstvo tražit će proglašenje elementarne nepogode, u nadi da će mještani tih područja dobiti barem neko obeštećenje, unatoč velikim i gotovo nepopravljivim gubicima.