OTkUPIO UDJELE

Mamićev Tommy postao stopostotni vlasnik kultne dalmatinske pekarnice

06.03.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Tri godine nakon ulaska u vlasničku strukturu, uz stjecanje upravljačke uloge u snažnom splitskom brendu, Tomislav Mamić, odnosno njegov Tommy, postao je stopostotni vlasnik Bobisa. Udjeli, po četvrtinu tvrtke, otkupljeni su od dojučerašnjih suvlasnika Joška Svaguše i njegove bivše supruge Jasminke

Visina transakcije poslovna je tajna ali nije tajna da se otkup udjela dogodio na izričit zahtjev sad već bivših suvlasnika, čiji poslovni planovi, mogućnosti i ambicije više nisu mogle pratiti ritam poslovnog partnera. Bila je to prijelomna točka u kojoj je, umjesto stagnacije, otvoren prostor novom rastu, piše Slobodna Dalmacija.

'Mi nismo bili zadovoljni dinamikom rasta i razvoja društva Bobis jer smatramo da se nisu optimalno iskoristile mogućnosti i potencijal koji nudi strateško partnerstvo s tvrtkom Tommy. Potpuno je jasno da je razvoj Bobisa na neki način počela limitirati vlasnička struktura i objektivne financijske mogućnosti pojedinih udjeličara', objašnjava svoj potez Tomislav Mamić.

Tommy je u posustali Bobis početkom 2015. godine, po neslužbenim informacijama, ušao s oko tri milijuna eura svježeg kapitala. Tim novcemzatvorene su otvorene stavke, podmirene obveze prema dobavljačima, a ponešto je ostalo i za tekuće poslovanje. Otad Bobis bilježi rast i snažno jačanje brenda.

U protekle tri godine, od kada je Tommy ušao u vlasničku strukturu, prihodi Bobisa su s tadašnjih 96 narasli na 142 milijuna kuna u protekloj godini, što je povećanje od gotovo 50 posto.

  • +5
Bobis Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić