NAKON POPIJAČA

Majetić i službeno novi glavni direktor HUP-a

15.09.2010 u 10:48

Bionic
Reading

Danas je Davor Majetić i službeno preuzeo dužnost glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca. Odluka o imenovanju donesena je na sjednici Izvršnog odbora HUP-a krajem lipnja

Davor Majetić došao je s mjesta izvršnog direktora informatičke tvrtke Atento, a ima i višegodišnje iskustvo na upravljačkim funkcijama u domaćim i međunarodnim poduzećima. Najveći dio profesionalnog života proveo je u Microsoftu, i to na istaknutim pozicijama: glavnog izvršnog direktora, direktora prodaje i marketing menadžera, odgovornog za međunarodna tržišta (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Albanija). Zadnje dvije godine na mjestu je izvršnog direktora tvrtke Atento. Dobitnik je nagrade CROMA za menadžera godine u kategoriji za srednje velike tvrtke u 2006. godini te nagrade za najbolje malo gospodarstvo u Hrvatskoj u 2005. godini.

'Dugogodišnje međunarodno iskustvo u prodaji i menadžmentu, iskustvo u upravljanju te dobri odnosi s malim, srednjim i velikim tvrtkama, vladama i poduzetnicima svrstavaju Majetića u red izvrsnih poznavatelja upravljanja poslovnim procesima, i kao takav zasigurno će doprinijeti razvoju Hrvatske udruge poslodavaca u još izvrsniju poslodavačku instituciju', istaknuo je prilikom izbora novog glavnog direktora HUP-a Damir Kuštrak, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca.

'Hrvatska udruga poslodavaca u svom dugogodišnjem djelovanju na prvom mjestu ima razvoj hrvatskog gospodarstva. Ovaj naš programski cilj ima posebnu težinu upravo u ovom vremenu krize kroz koje prolazi naše gospodarstvo. Stvaranje stimulativnog poslovnog okruženja u hrvatskom gospodarstvu, što konkretno znači povećanje efikasnosti javne uprave, smanjenje opterećenja gospodarstva, poticajno radno zakonodavstvo, a prije svega promjena odnosa prema poduzetnicima, napose poduzetničkim inicijativama i investicijama, glavni su sadržaji mojih planova koji će biti na vrhu prioriteta i kojima ću nastojati dati svoj maksimalan doprinos', izjavio je Davor Majetić, novi glavni direktor HUP-a.

Zamjenik glavnog direktora ostaje Bernard Jakelić, koji je na toj poziciji bio i za vrijeme mandata bivšeg glavnog direktora Đure Popijača.