preuzimanja

M SAN Grupa širi se u Sloveniji

02.12.2021 u 11:05

Bionic
Reading

Društvo M SAN Grupa jučer je predalo obvezujuću ponudu za stjecanje 100 posto vlasničkog udjela ljubljanske tvrtke Alterna distribucija, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi

Atterna distribucija d.o.o. jedan je od vodećih slovenskih value-added distributera (VAD) s prihodima od prodaje u iznosu 21,4 milijuna eura u 2020. godini.

"M SAN Grupa d.o.o. će pravovremeno obavijestiti javnost o rezultatima nadmetanja te potencijalnim daljnjim koracima vezanim za stjecanje udjela", priopćeno je.

Podsjetimo, zagrebačka M SAN grupa, najveći IT distributer u regiji, krenula je u veliki investicijski ciklus. Nakon izdavanja korporativne obveznice, najavili su IPO, gradi se nova tvornica, a predsjednik Uprave Miroslav Huzjak, koji kompaniju vodi gotovo 15 godina najavljuje i ulazak u automobilsku industriju.

Osim toga, ulažu i u vlastiti pogon za sklapanje električnih bicikla, prvenstveno za potrebe vlastitog brenda, no u budućnosti i za druge robne marke u regiji i Europi. Planirani godišnji kapacitet novog pogona bit će 50.000 komada električnih bicikala ili romobila.