PERJANICA POREČKOG TURIZMA

Lukšić grupa ulaže 22 mil. eura u Lagunu Parentium

Davor Lukšić

Davor Lukšić

Izvor: Cropix / Autor: Cropix/Pixsell

Hotel Parentium, koji je desetljećima bio perjanica u strukturi ponude porečke Plave lagune, za nekoliko mjeseci zabljesnut će novim sjajem. Naime, Laguna Poreč krenula je s rekonstrukcijom Parentiuma, jednog od svojih najpoznatijih, ali i najdugovječnijih hotela

Laguna Poreč traži konobare

Laguna Poreč, koja posluje u sklopu Lukšić grupe, za ovu turističku sezonu najavljuje povećanu potrebu za kvalificiranim recepcionerima, kuharima i konobarima s iskustvom u radu u à la carte restoranima.

'Tražimo kuhare i konobare s iskustvom u radu u à la carte restoranima. U svojim objektima većinom imamo integralne stolove, a s obzirom da se ide na obogaćivanje usluge i gastroponude, povećana nam je potražnja upravo za kvalificiranim kadrovima ugostiteljske struke, premda tražimo i recepcionere. Tu domaći kadrovi imaju prednost jer je jedan od uvjeta iz natječaja za recepcionersku struku poznavanje ponude Plave lagune i turističke ponude Poreča', veli Ivana Halambek, specijalistica za sezonsko zapošljavanje u Laguni Poreč. Natječaj je otvoren do 20. veljače, a zainteresirani se mogu javiti Odjelu za ljudske resurse na broj 052/ 410 258 ili preko stranice tvrtke na Facebooku.

Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj investiciji na razini kompanije, ali i u turističkom segmentu Istre. Naime, prema riječima direktora razvoja Damira Mendice, investicija je teška 22 milijuna eura, a nakon temeljite obnove Laguna Parentium će nositi 4+ zvjezdice.

Fizički gabariti hotela se ne mijenjaju, kaže Mendica, no zbog proširenja soba smanjit će se postojeći smještajni kapaciteti sa 666 na 538 postelja. U skladu s višom kategorijom, hotel će se dičiti prostranim sobama čija će veličina u prosjeku iznositi 28 četvornih metara. Laguna Parentium bit će namijenjen relaksaciji i uživanju, s bogatom paletom ponude u sezoni i izvan nje, jer u kompaniji namjeravaju držati hotel u pogonu cijelu godinu.

Kako veli Mendica, autor projekta je Zoran Balog, a dokumentaciju je izradila tvrtka Agroinženjering iz Zagreba, dok se dovršetak radova i otvorenje hotela očekuju početkom srpnja. U sklopu objekta, koji će sa sadašnjih tri 'skočiti' na četiri plus zvjezdice, nalazit će se kongresni centar, wellness i fitnes sadržaji, dva bazena i tri restorana, koncipirana tako da se unutrašnji prostori otvaranjem staklenih stijena spajaju s velikim terasama uz restorane i barove da bi gosti s bilo koje pozicije mogli uživati u ljepoti prirode koja okružuje hotel smješten na samoj obali u porečkoj Zelenoj laguni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi