UPIS DIONICA

Luka Ploče poziva na dokapitalizaciju

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 20.06.2011 11:57
  • Objavljeno 20.06.2011 u 11:54
luka ploče

luka ploče

Izvor: Cropix / Autor: Denis Jerkovic / Cropix

Luka Ploče objavila je danas javni poziv postojećim dioničarima na sudjelovanje u prvom krugu dokapitalizacije, pozivajući ih na upis 200.353 nove redovne dionice, uz raspon cijene od 800 do 1.200 kuna po dionici.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se u dva kruga. Upis dionica u prvom krugu trajat će 14 dana od dana javnog poziva na upis dionica, odnosno od danas. U prvom krugu nove dionice će se ponuditi dioničarima koji su to bili 31. siječnja ove godine. Svaki dioničar ima pravo upisati 0,9 novih dionica na jednu koju već ima.

U drugom krugu će cjelokupnoj investicijskoj javnosti biti ponuđene nove dionice koje nisu upisane u prvom krugu.

Sredstva prikupljena dokapitalizacijom bit će iskorištena za povećanje prekrcajnih i skladišnih kapaciteta i investicije u novi kontejnerski terminal i terminal za rasute terete, kaže se u objavi početka procesa dokapitalizacije te poslovnih ciljeva Grupe Luka Ploče na Zagrebačkoj burzi.

U tom dokumentu se navodi kako Luka Ploče do 2015. godine planira investirati 290 milijuna kuna u terminal za rasute terete, 48 milijuna kuna u kontejnerski terminal i 33 milijuna kuna u postojeću luku.

Pored toga, povezano društvo Luka Ploče Trgovina, na koje je prenesena koncesija za izgradnju terminala za tekuće terete, obvezalo se investirati 715,9 milijuna kuna u izgradnju terminala za tekuće terete. U prvoj fazi izgradnje terminala za tekuće terete koja traje do kraja 2013., planirane su investicije od 594,5 milijuna kuna dok se u drugoj fazi od 2014. do 2018. namjerava uložiti dodatnih 121,4 milijuna kuna.

Planom ulaganja u terminal za tekuće terete predviđeno je da će Luka Ploče trgovina uložiti 147 milijuna kuna dok će preostalih 568,9 milijuna kuna uložiti budući potkoncesionar(i).

Po završetku investicijskog ciklusa Luka Ploče će raspolagati novim lučkim terminalima s većim prekrcajnim kapacitetima potrebnima za zadovoljavanje postojećih te budućih potreba korisnika luke, kaže se u objavi.

Savjetnik za provedbu javne ponude Raiffeisenbank Austria (RBA) priopćio je da se po završetku javne ponude očekuje uvrštenje dionica Luka Ploče u Službeno tržište Zagrebačke burze.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi