TRAČAK OPTIMIZMA USRED KRIZE

Luka Ploče ostvarila dobit veću od 13,58 mil. kn

03.12.2010 u 21:07

Bionic
Reading

Tvrtka Luka Ploče je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit u iznosu nešto većem od 13 milijuna i 580 tisuća kuna

To je i te kako optimistična vijest, ne samo za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, nego i za sve obitelji čiji su članovi zaposleni u inače stabilnoj tvrtki u gradu na ušću Neretve. Uspjeh je utoliko značajniji što je postignut u vrijeme recesije koja gotovo dvije godine prati hrvatsko društvo i gospodarstvo i koja još uvijek u mnogim tvrtkama ostavlja trag neprofitabilnosti u poslovanju i (ne)zapošljavanju.

'Riječ je o višestrukom rastu proizvodnje i poslovanja u odnosu na isto razdoblje protekle godine kada je profit naše tvrtke iznosio oko dva milijuna i 230 tisuća kuna. Sve je vidljivo iz financijskog izvješća Luke Ploče. Naime, ukupni prihod je naše tvrtke u prvih deset mjeseci ove godine iznosio 113,71 milijuna kuna te se smanjio za oko 3,77 posto u odnosu na razdoblje 2009. godine. Ukupni rashodi luke Ploče su smanjeni čak za 13 posto – na oko 100,13 milijuna kuna', kazao je direktor Luke Ploče Ivica Pavlović.

Inače, u upravi te tvrtke - koja predstavlja temeljnu kariku gospodarskog razvojagrada na ušću Neretve i njegova zaleđa te neretvanske doline - ističu da je povećanje višestruke dobiti, odnosno snažnog rasta, rezultat porasta prometa roba preko luke Ploče, ali i racionalnog poslovanja te antirecesijskog programa. Iz uprave Luke Ploče također poručuju da redovito isplaćuju plaće svojim zaposlenicima te da ne otpuštaju radnike, nego čak primaju nove djelatnike. Tvrde da Luka Ploče nema problema ni s likvidnošću te da uredno podmiruje sve svoje dospjele obveze, a direktor Luke Ploče najavljuje uspješno poslovanje i do kraja godine.