drastično smanjenje kapaciteta

Lufthansa otkazala 23.000 letova od 29. ožujka do 24. travnja

11.03.2020 u 18:06

Bionic
Reading

Njemačka zrakoplovna kompanije Lufthansa objavila je u srijedu da će drastično smanjenje njezinih kapaciteta zbog epidemije koronavirusa izazvati otkazivanje 23.000 letova od 29. ožujka do 24. travnja, a Kuvajt obustavlja sve komercijalne letove

Tome se pridodaje već 7100 otkazanih letova do kraja zimskog plana letenja 28. ožujka.

Lufthansa je objavila u petak smanjenje do 50 posto svojih kapaciteta letenja, tj. broja putnika koji mogu letjeti na vezama njemačke zrakoplovne agencije, zbog drastičnog pada rezervacija koji se pripisuje širenju Covid-19.

Prilagodbe za razdoblje nakon 25. travnja će slijediti, dodala je kompanija.

Kuvajt će obustaviti sve komercijalne letove u i iz arapskih zaljevskih država od petka do nove odredbe, uz iznimke za teretne i letove kojima se Kuvajćani vraćaju u zemlju, priopćila je u srijedu država novinska agencija KUNA.

Kuvajt je do sada objavio da ima 72 slučaja zaraze.

Vlasti su također najavile državne praznike u zemlji od 12. do 26 . ožujka, a prvi radni dan bi bio 29. ožujka, navodi KUNA i dodaje da će dućani koji prodaju osnovne namirnice ostati otvoreni.

U priopćenju se navodi da se zabranjuju odlasci u restorane i kavane, uključujući one u trgovačkim centrima.

Ministarstvo za islamske poslove će uskoro objaviti poruke upozorenje o opasnostima okupljanja i senzibilizirati muslimanske vjernike na nužnost opreza da bi se izbjegle zaraze u džamijama.