ODGODA

Lufthansa lansirala lošu vijest za Zagreb

12.01.2022 u 10:16

Bionic
Reading

Lufthansa je odgodila početak prometovanja na liniji između Zagreba i Munchena za svibanj ove godine.

Iako su letovi ranije planirani od prvog dana ljetnog reda letenja, od početka travnja, Lufthansa je sada prve letove na ovoj liniji prolongirala za mjesec dana, na početak svibnja.

Naime, od 2. svibnja 2022. Lufthansa u prodaji drži svakodnevne letove između Munchena i Zagreba na kojima su najavljeni zrakoplovi tipa A319, s polaskom prije 12 sati iz Munchena, te ranim popodnevnim polaskom iz Zagreba.

Iz izvora unutar kompanije Croatian Aviation doznaje kako će u sljedećim danima unutar kompanije biti održani sastanci o mreži odredišta ovog prijevoznika iz Munchena. Kako se radi o feeding liniji, njeno će prometovanje u nadolazećoj ljetnoj sezoni ovisiti o long-haul odnosno prekooceanskim linijama iz odnosno prema Munchenu. U slučaju da Lufthansa odluči većinu letova zadržati iz svog glavnog čvorišta, Frankfurta, velika je vjerojatnost da će letovi između Munchena i Zagreba biti otkazani i ovog ljeta.

Na liniji između Munchena i Zagreba prometuje i hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines. Do kraja siječnja najavljeno je čak 10 letova tjedno sa zrakoplovima tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala. Kako Lufthansa i Croatia Airlines imaju potpisan code-share ugovor za ovu liniju, redovni letovi dostupni su putnicima i jednog i drugog avioprijevoznika.