'Divovski Balon'

Ludilo na tržištu: Kriptovaluta omicron odletjela u nebeske visine

29.11.2021 u 15:51

Bionic
Reading

Pomalo opskurna kriptovaluta pod nazivom omicron (OMIC) skočila je na povijesni rekord u trenutku u kojem čitav svijet strepi od istoimene nove varijante koronavirusa

Ovaj projekt započeo je s radom početkom studenog kao jedan od elemenata protokola OlympusDAO DeFi, ali osim imena nema nikakvu drugu vezu s virusom.

Omicronov OMIC token dosegao je najviši maksimum od 689 dolara tijekom azijske trgovačke sesije u ponedjeljak ujutro. Nakon toga uzletio je još 200 posto u danu i nevjerojatnih 945 posto od subote, kada je trgovan na razini od oko 65 dolara.

Token nosi isto ime kao i nova varijanta bolesti COVID-19 koja je prvi put otkrivena u Južnoafričkoj Republici u utorak. Svjetska zdravstvena organizacija nazvala je taj soj B.1.1.529.

Kritičar kriptovaluta s Twittera, Mr. Whale, komentirao je da je ogroman skok cijene omicrona znak da je tržište u 'divovskom mjehuru'. U prijevodu – ulaže se bez pretjerane veze sa stvarnim fundamentima. A to obično završava loše.

Omicron je nedavno predstavljen kao decentralizirani protokol pričuvne valute koji radi na Ethereum sloju-2 mreže Arbitrum. Njegov izvorni OMIC token podržan je s nekoliko konkurentskih oblika kriptoimovine uključujući USD Coin (USDC) te tokene koji osiguravaju likvidnost.

Njime se može trgovati samo na decentraliziranoj burzi SushiSwap, na kojoj je promet za OMIC/USDC par u posljednja 24 sata iznosio 454.000 dolara, prema podacima CoinGeckoa. Web stranica za analizu tokena nema više detalja o OMIC-u ili njegovoj tržišnoj kapitalizaciji.

  • +2
Bitcoin Izvor: Profimedia / Autor: Backyard Productions / Alamy / Alamy / Profimedia