NOVA VLADA GA NE TREBA

Ljubo Jurčić odlazi iz Podravke

  • Autor: O. I. Novokmet
  • Zadnja izmjena 15.02.2012 11:54
  • Objavljeno 15.02.2012 u 10:27
Ljubo Jurčić

Ljubo Jurčić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Ljubo Jurčić, predsjednik nadzornog odbora Podravke, nakon uspješnog raščišćavanja repova afere Spice i stabilizacije poslovanja, povlači se iz koprivničke kompanije. O svom odlasku već je obavijestio Vladu, koja ga se nije trudila zadržati

'Moj je posao završio stabilizacijom kompanije i postizanjem nagodbe s Molom i OTP-om. Sada dolazi nova uprava i logično je da imaju i novi nadzorni odbor', objašnjava razloge odlaska Jurčić za tportal.

Je li mu Vlada s obzirom na rezultate koje je postigao nudio ostanak u kompaniji? 'Ne. Bila je samo ponuda od strane Vlade da ostanem, ali samo do skupštine, do mjeseca lipnja ili srpnja', kazao je. S obzirom na to da ga nije birala skupština, nego je imenovan po statutu, smatra da svojim odlaskom ne čini proceduralnu štetu Podravki.

'Ova će vlada imati svoju koncepciju oko svega, tako i Podravke. Kompanija je sada u mirnim vodama. Ne bi me zanimalo da sada samo čitam i pregledavam izvješća. Iako sam bio predsjednik nadzornog odbora, zapravo sam radio i kao krizni menadžer i mislim da smo napravili dobar posao. Zbilja, mogao bi tri-četiri doktorata na slučaju Podravke napisati', rekao je Jurčić.

Nakon izbijanja afere Spice, u koprivničkoj ga je kompaniji kao predsjednika nadzornog odbora angažirala Vlada Jadranke Kosor. Tu je funkciju obavljao bez naknade, koja iznosi oko 12.000 kuna mjesečno. U njegovom mandatu poboljšalo se poslovanje Podravke, rasla je dobit i izvoz. 'Tako su mi se posložile okolnosti da sam imao otvorene ruke. Kada sam prihvatio tu funkciju, svi su mi rekli da nisam normalan u što se upuštam', prepričava.

Na pitanje je li bilo sukoba sa Zvonimirom Mršićem, SDP-ovim političarom i budućim šefom Podravke oko novog kadroviranja, Jurčić kaže: 'Mršić je prvi znao za moju ostavku. Čujemo se svaki dan i pomoći ću mu da se prelazak napravi što bezbolnije.' Hoće li Mršić biti bolji od dosadašnjeg direktora? 'Ne bih to komentirao', zaključio je Jurčić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi