SLUČAJ KONSTRUKTOR

Linić: Žderiću, sram te bilo!

14.02.2013 u 12:21

Bionic
Reading

Ministar financija Slavko Linić uoči sjednice Vlade komentirao je situaciju u Konstruktoru, splitskoj firmi koja će završiti u stečaju s likvidacijom

Žderić se čudi izjavama Linića

Nakon što je Linić izjavio kako će Konstruktor u stečaj, Žderić je kazao kako nije čuo da za takvu odluku Nagodbenog vijeća.

'Nismo prebacili ništa od imovine na druge tvrtke, svi su radnici prijavljeni u Konstruktor i po nama postupak ide dobro. Ročište nam je zakazano za 13. ožujka i nije istina da se ne odazivamo vjerovnicima', riječi su Žedrića koji se upitao da li Linić uopće govorio o njegovom Konstruktoru.

O vlasniku Konstruktora, Željku Žderiću, ministar Linić nema lijepe riječi. 'To je čovjek koji duguje više od 500 milijuna svojim dobavljačima i podizvođačima i to samo govori o tome da je uzeo taj novac od države, jer on je bio najveći partner države, a nije platio radnike na gradilištima, već je zadržao novac', rekao je.

Linić kaže da je Vlada pokušavala pronaći rješenje godinu dana, a da je Žderić tek sada predložio da se 80 posto potraživanja dobavljača riješi ulaskom u vlasništvo. 'To je nerazumno', kaže Linić, 'to nije rješenje, jer vlasnik se pokazao neodgovornim'.

'I sram ga može biti jer je ostavio radnike bez plaća i uništavao mnoge svoje kolege građevinare. S takvim čovjekom nemamo što razgovarati, izgubili smo godinu dana. Trebamo se pitati jesmo li imali pravo potrošiti godinu dana na njega', izjavio je Linić.

Najveći je problem, smatra ministar financija, to što su gradilišta već ranije prepuštena drugim radnicima. Država sada mora pripremiti ceste i autoceste za sezonu, a Žderić brani drugim radnicima da dođu na gradilišta. Ministar financija najavljuje sudska rješenja u odnosima s Konstruktorom i ponavlja da Žderić ima niz povezanih tvrtki i da je posao Porezne uprave da pronađe novac koji je trebao završiti na računima radnika.