jačanje u regiji

Lidl najavio novo veliko širenje, kupuje zemljište za otvaranje trgovine i logističkog centra

23.04.2024 u 08:55

Bionic
Reading

Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i poslala pismo namjere da želi kupiti 200.000 četvornih metara u toj općini, gdje bi otvorila logistički centar, najavio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović

On je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti rekao da je za njihovo zemljište zainteresirana i kompanija Nelt, koja posluje u Srbiji, prenosi Poslovni dnevnik.

Asanović je problematizirao činjenicu da im glavni grad neće prenijeti zemljište, zbog čega nije moguće izvesti radove, a u međuvremenu su razgovarali i s predstavnicima dviju kompanija, prenosi portal Vijesti. On je odgovarao na pitanja građana Općine Zeta koji se suočavaju sa brojnim komunalnim problemima. Asanović je ponovio da neće dopustiti izgradnju kolektora u Botunu.

Pozvao je vlasti da što prije krenu u proces razgraničenja Zete i Podgorice, jer će u protivnom biti prisiljeni organizirati prosvjede i blokade cesta tijekom ljetne sezone. Lokacija u Zeti je četvrta koju je Lidl kupio u Crnoj Gori, nakon dvije u Podgorici i jedne u Nikšiću.

Podsjetimo, međunarodni trgovački lanac Lidl još je prije dvije godine najavio širenje na Crnu Goru. Do sada su kupili velike lokacije u Crnoj Gori za svoje buduće megamarkete, no iz kompanije nisu željeli govoriti o planovima za Crnu Goru, kao ni o roku kada bi mogli početi s radom.

“Lidl neprestano razmatra mogućnosti proširenja poslovanja. Što se tiče maloprodaje, Crna Gora je tržište na kojem potrošači žele model koji nudi Lidl. Lidl trenutno ulaže u moguće lokacije za trgovine i logističke centre u Crnoj Gori”, odgovorili su iz kompanije na upit Vijesti o trenutnim ulaganjima i planovima širenja u Crnoj Gori.