više od 5 tona proizvoda

Ledo donirao 100 tisuća kuna za četiri zagrebačke bolnice i Ustanovu 'Dobri dom'

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 29.04.2020 11:51
  • Objavljeno 29.04.2020 u 11:51
Ledo, ilustracija

Ledo, ilustracija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ledo

Ledo je za četiri zagrebačke bolnice te Ustanovu „Dobri dom“ koja brine o potrebitima osigurao donaciju više od pet tona gotovih proizvoda u vrijednosti većoj od 100.000 kuna

Riječ je o paketima u kojima se nalaze brojni Ledo gotovi i smrznuti proizvodi, poput smrznutog povrća i ribe, mesa te slatkih i slanih tijesta, priopćili su iz Leda.

Kliničkom bolničkom centru Zagreb, Klinici za dječje bolesti Zagreb, Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ te Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Ledo je donirao proizvoda u vrijednosti višoj od 60.000 kuna, dok je pučkim kuhinjama te potrebitim obiteljima i djeci putem Ustanove „Dobri dom“ namijenjeno 40.000 kuna vrijednosti Ledovih proizvoda.

Tako je najveći domaći proizvođač sladoleda i smrznute hrane, ponovno pokazao kako se malim koracima gradi solidarnost u izvanrednim situacijama. I ova velika Ledova donacija, uz one manje koje je već dao zajednici od kad traje koronakriza, dio je ukupnog doprinosa kompanija Fortenova grupe zajednicama u kojima rade. Ukupan iznos donacija Fortenova grupe u cijeloj regiji dosegnuo je tijekom krize četiri milijuna kuna.

Ledo je društveno odgovorna kompanija s dugogodišnjom tradicijom. Ovim donacijama želimo pomoći i olakšati rad bolnica, ali i zahvaliti svima koji se neumorno bore protiv epidemije i pomažu onima kojima je to u ovoj situaciji najpotrebnije. Veliko hvala i svim našim zaposlenicima koji u ovoj izvanrednoj situaciji ulažu dodatne napore i predano rade kako bi proizvodni proces tekao neometano te kako bi se osigurala redovna opskrba tržišta u Hrvatskoj i regiji“, izjavio je Marin Poljak, predsjednik Uprave Leda.

Zahvalivši Ledu na donaciji, Alen Župan, ravnatelj Ustanove Dobri dom je istakao kako su zdravlje i sigurnost u izvanrednim okolnostima naš zajednički prioritet. „Stoga je važno osigurati dodatnu opremljenost sustava, unutar kojeg djelujemo i koji je usmjeren prema najugroženijim sugrađanima, kako bi se mogao nositi s potencijalnim širenjem bolesti, ali i sanacijom posljedica snažnog potresa koji je pogodio Grad Zagreb. Stoga od srca zahvaljujemo Ledu na uistinu vrijednoj donaciji našoj Ustanovi koja je namijenjena svim sugrađanima u socijalno zaštitnoj potrebi koji su korisnici naših socijalnih usluga“ – rekao je Župan.

Na sličan način Ledu je na donaciji zahvalio i Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, naglašavajući kako se u ime Klinike, djelatnika, malih pacijenata i njihovih roditelja Ledu želi i osobno zahvaliti na donaciji proizvoda. „U trenucima borbe protiv pandemije korona virusom te u tijeku obnove potresom nastalih oštećenja, izuzetno cijenimo Vašu gestu podrške i pomoći“- rekao je Roić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!