dogovaraju se

Krstičevićev čovjek dolazi na čelo Podravke?

21.02.2017 u 22:47

Bionic
Reading

Najveći dioničari Podravke, mirovinski fondovi i država u utorak navečer postigli su dogovor oko novog predsjednika Uprave koprivničke kompanije, doznajemo iz neslužbenih izvora. U fotelju čelnog čovjeka trebao bi sjesti 46-godišnji Gordan Kolak, bivši direktor tvrtki Dok-inga i King ICT te član predsjedničinog Vijeća za domovinsku sigurnost. Uz njega u Upravu navodno ulazi i Damir Mihanović, koji bi na tu poziciju došao s mjesta direktora Croatia zdravstvenog osiguranja

Iva Brajević i Olivija Jakupec, dosadašnje članice Uprave trebale bi ostati na svojim pozicijama dok iz nje izlazi Hrvoje Kolarić, direktor Belupa. Kao novi član Uprave spominje se i Davor Doko iz AZ mirovinskog fonda.

Novu Upravu trebao bi u srijedu potvrditi Nadzorni odbor koji se sastaje u 16 sati.

Kolak je relativno nepoznat široj javnosti iako ima bogato iskustvo rada kako u državnom tako i u poduzetničkom sektoru.  Rođen je 1970. u njemačkom gradu Villingen-Schwenningenu.

Diplomirao je na Tehničkom fakultetu u Rijeci 1996. godine. U prvoj polovici 2000-ih većinu karijere proveo je radeći u vojsci i Ministarstvu obrane. Kolak je Damiru Krstičeviću bio provedbeni časnik u vrijeme dok je ovaj bio zamjenik načelnika Glavnog stožera.

Radio je i kao šef kabineta dok je ministarstvo vodio Berislav Rončević. Od 2002. do 2003. bio je vojni promatrač Ujedinjenih naroda u Sijera Leoneu u zapadnoj Africi. Predsjednik uprave King ICT postao je 2005. i na njezinom čelu se zadržao nešto manje od dvije godine.

I to Kolaka veže uz Krstičevića koji je bio direktor i član Nadzornog odbora King ICT.  Kolak je zatim vodio Megatrend i Dok-ing iz kojeg je otišao 2015. Trenutno se bavi poslovnim savjetovanjem preko svoje tvrtke Comitium

Osim što je član Vijeća za domovinsku sigurnost predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na internetskim stranicama HDZ-a naveden je i kao tajnik stranačkog Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i unutarnje poslove. Damir Mihanović poznat je po tome što je početkom 2010. prvi progovorio o aferi Fimi Media, tada je bio član Uprave Croati osiguranja. Dobio je zaštitu policije, ali i otkaz u Croatia osiguranju, a njegova supruga u Janafu. 

Kasnijom sudskom presudom oboje su vraćeni na posao, predsjednik Ivo Josipović navodno mu je nudio mjesto veleposlanika u Australiji, dok je Tomislav Karamarko kad je vodio HDZ izrazio želju da Mihanović postane rizničarom te stranke. Predsjednikom Uprave Croatia zdravstvenog osiguranja imenovan je 2013. Mihanović je član HDZ-a.