ALBERTO FAGGIAN:

'Kredit za Novi list dobio sam od Zagrebačke banke'

24.11.2011 u 12:32

Bionic
Reading

Kontroverzni istarski poduzetnik Alberto Faggian potvrdio je u intervjuu za Jutarnji list da je glavninu sredstava za kupnju Novog lista dobio od Zagrebačke banke, koja je kao založni vjerovnik i inicirala prodaju riječke medijske kuće

'Zagrebačka banka je ujedno i glavna poslovna banka cijele grupacije Puljanke kojoj sam suvlasnik, stoga je logično da smo se za kredit obratili upravo na tu adresu', pojašnjava Faggian.

Ističući da se u kupnji Novog lista vodio isključivo ekonomskom logikom, Faggian najavljuje objedinjavanje Glasa Istre i Novog lista i stvaranje 3. hrvatske medijske grupacije. 'To su dvije novine koje su idejom, formatom, načinom pisanja, vrlo, vrlo kompatibilne i njihovo objedinjavanje pod okrilje jedne medijske kuće je logična posljedica takve dugogodišnje suradnje', navodi Faggian.

Obećava da se neće miješati u uređivačku politiku Novog lista te da neće biti otpuštanja. 'Mi živimo u maloj sredini i nitko nam nije dao mandate da stvaramo socijalni problem, mi ovdje zapošljavamo 1.200 ljudi. Prije ćemo pokušati sve drugo, izmisliti i novi proizvod', poručuje Faggian.