Marko Pipunić

'Kralj žita' gradi elitnu bolnicu, šef će joj biti doktor koji je liječio Račana i Josipovića

04.06.2023 u 09:57

Bionic
Reading

Ugledni kirurg koji je liječio Račana i Josipovića dao je otkaz u Münchenu i uskoro će postati šef privatne bolnice na 6500 kvadrata. Otvara se krajem godine, a uz Milomira Ninkovića tamo će raditi još neki liječnici svjetskog glasa, piše u nedjelju Jutarnji list

Izgradnja privatne bolnice u Čepinu, koja bi svoja vrata pacijentima trebala otvoriti krajem ove ili početkom sljedeće godine i u kojoj će u sljedećih godinu dana posao naći oko stotinu medicinskih radnika, jedan je od najvažnijih zdravstvenih projekata moderne Hrvatske, koji potpisuju jedan ugledni liječnik svjetskog glasa i jedan od najuspješnijih i najbogatijih hrvatskih gospodarstvenika.

Na njemu su se, naime, udružili prof. dr. sc. Milomir Ninković, glasoviti svjetski stručnjak u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, i Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe, najveće poljoprivredne i prehrambene grupacije u Hrvatskoj.

Riječ je o privatnoj bolnici vrijednoj 25 milijuna eura, koja će se prostirati na 6500 kvadrata i koja će pružati vrhunske usluge i liječenje na području plastične i rekonstruktivne kirurgije, urologije, dentalne medicine, oftalmologije i interne medicine.

Uz dvije velike i jednu malu operacijsku salu, sobe za postoperativnu skrb, stacionar i šest apartmana u ovoj će bolnici biti i svi drugi sadržaji kakvi se mogu naći u najmodernijim i najboljim svjetskim klinikama. I ne samo to, u njoj će uz Ninkovića raditi još neki liječnici svjetskog glasa, piše novinar Jutarnjeg lista Nikola Patković.