POSLOVNI FORUM

Korejski divovi zainteresirani za ulaganje u Hrvatsku

29.10.2015 u 11:10

Bionic
Reading

U hotelu Sheraton svečano je otvoren Korejsko-hrvatski poslovni forum koji se održava u Zagrebu od 29.-30. listopada u organizaciji Veleposlanstva Republike Koreje u Hrvatskoj, Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske, KOTRA-e (Korejska poslovna agencija), Hrvatske gospodarske komore i uz podršku Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba

Svečanosti je nazočilo i 100-tinjak uglednika i predstavnika hrvatskih i korejskih tvrtki te institucija među kojima predstavnici korejskih tvrtki Samsung C&T, Daewoo, Korea Gas Corporation (KOGAS), POSCO, Korea Telecom, Doosan Heavy Industries i dr.

U svom uvodnom govoru veleposlanik Republike Koreje Suh Hyung-Won pozdravio je sve uzvanike i izrazio svoje zadovoljstvo s odnosima Hrvatske i Koreje posebno u području ekonomske suradnje koja je sada jedno od najvažnijih područja u bilateralnim odnosima dviju zemalja.

Pomoćnik ministra gospodarstva Ismar Avdagić izrazio je zadovoljstvo zbog organizacije Foruma i velikog interesa hrvatskih i korejskih kompanija. Suradnja Hrvatska i Koreje ima veliki potencijal i vjerujemo da će u godinama koje slijede naša gospodarstva biti još više povezana, rekao je Avdagić.

Predsjednik europskog ureda KOTRA-e Kim Doo Young prezentirao je podatke o gospodarskoj suradnji Koreje sa zemljama Europske unije. Korejski izvoz u zemlje EU u 2014. godini iznosio je 39 milijardi eura, a uvoz Koreje iz EU iznosio je 42 milijarde uura. Sve to ukazuje na jaku povezanost korejskog i europskog gospodarstva što predstavlja veliku priliku za hrvatske gospodarstvenike, naglasio je Young.

Korejsko-hrvatski poslovni forum nastavlja se danas s izlaganjima na temu mogućih područja zajedničke suradnje Hrvatske i Koreje, te poslovnim sastancima hrvatskih i korejskih tvrtki.