prvi među velikim trgovcima

Konzum počeo s dvojnim iskazivanjem cijena, pogledajte kako to izgleda

14.07.2022 u 09:53

Bionic
Reading

Konzum će već od ovog tjedna krenuti s dvojnim iskazivanjem cijena proizvoda i usluga u kunama i eurima. To je prije službene obveze o dvojnom iskazivanju cijena koja stupa na snagu 5. rujna

'Svi će artikli u Konzumu imati cijenu iskazanu u kunama i u eurima te iznos fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro, a promjena svih etiketa u Konzumovih više od 600 prodavaonica bit će napravljena do kraja srpnja', navodi se u priopćenju.

Iz Konzuma podsjećaju kako su bili i prvi trgovački lanac koji je snizio cijene preko tisuću artikala u veljači ove godine u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske o smanjenju PDV-a i prje nego je ona stupila na snagu u travnju.

'Transparentan odnos prema kupcima imperativ je našeg poslovanja na temelju kojeg iz dana u dan zaslužujemo i jačamo njihovo povjerenje. Uvijek nastojimo biti otvoreni u svemu što radimo pa tako i u ovom izazovnom razdoblju uvođenja eura. Na vrijeme smo krenuli s pripremama i naši su zaposlenici spremni nastaviti sa svim fazama implementacije ovih povijesnih promjena kako bismo pomogli svojim kupcima da se što lakše prilagode tranziciji na novu valutu', izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Cjelokupan proces uvođenja eura u Hrvatskoj podijeljen je u tri faze te  će Konzum svojim aktivnostima prati svaku od njih.

Dvojne će se cijene iskazivati do 31. prosinca 2023. godine na svim proizvodima u svim Konzumovim prodavaonicama, uključujući i internetsku prodavaonicu. Pritom će se cijene u objema valutama prikazivati kroz cijeli proces odabira i kupnje artikala – na policama u prodavaonicama, u online košaricama, tijekom checkouta i potvrde narudžbe prilikom online kupnje te na izdanim računima.

Druga će faza početi 1. siječnja 2023. s uvođenjem eura, a važno je napomenuti da će se u kunama moći plaćati do 14. siječnja iste godine, uz povrat novca u eurima.

Treća faza odnosi se na razdoblje od 15. siječnja 2023. godine kad će euro biti jedina valuta kojom će kupci moći plaćati u Konzumovim prodavaonicama.