dobra godina

Konzum opet diže plaće, potrošit će čak 15 milijuna eura na 9000 ljudi

17.01.2023 u 12:57

Bionic
Reading

Konzum ponovno ulaže više od 13,2 milijuna eura u novo povećanje plaća većine svojih zaposlenika. Tako će počevši od plaće za siječanj više od 9.000 zaposlenika u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici dobiti veće plaće. Uz to, povećan je i iznos uskrsnice, božićnice, regresa i dara za dijete te maksimalni iznos prijevoza, što je ukupno ulaganje kompanije od gotovo milijun i pol eura

„Svjesni smo da je godina iza nas bila poslovno izazovna i da su zaposlenici u najvećoj mjeri zaslužni za naše rezultate, a na nama kao odgovornom poslodavcu je da prepoznamo njihov doprinos i osiguramo im najbolje uvjete za rad. Upravo zato kontinuirano unaprjeđujemo i povećavamo prava i pogodnosti za zaposlenike te ih nagrađujemo kad god za to imamo priliku. Važno je istaknuti i kvalitetan dijalog sa socijalnim partnerima kroz cijelu godinu kako bismo zajedničkim snagama dogovorili uvjete koje će osjetiti svaki zaposlenik, a istovremeno biti u skladu s poslovnim planovima i raspodjelom budžeta“, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Ovo najnovije ulaganje nastavak je kontinuiranih napora Konzuma da osigura što je moguće bolje radne uvjete za svoje zaposlenike. Tako smo u 2022. godini u primanja zaposlenika uložili ukupno više od 150 milijuna kuna: godinu smo započeli ulaganjem više od 100 milijuna kuna za povećanje plaća većine zaposlenika u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici.

U lipnju prošle godine zaposlenicima smo isplatili nagradu od 500 kuna neto kao zahvalu za uspješno poslovanje u 2021., što je zajedno s isplatom regresa činilo dodatno ulaganje od 17 milijuna kuna. U listopadu je uslijedilo novo ulaganje u zaposlenike vrijedno 20 milijuna kuna, u okviru kojeg smo zaposlenicima isplatili 1.100 kuna nagrade za dobre poslovne rezultate ostvarene u ljetnoj sezoni 2022. godine. Uz to, od posljednjeg kvartala prošle godine mjesečno smo isplaćivali i poseban dodatak od 300 kuna kojim zaposlenicima želimo pomoći u suočavanju s inflacijom i povećanim životnim troškovima, a u prosincu smo isplatili i božićnicu, što je bilo ulaganje od 15 milijuna kuna, te dar za dijete.

Uz sve navedeno, u Konzumu redovito isplaćujemo i jubilarne nagrade, naknadu za novorođenče, naknadu za topli obrok, prijevoz i nagradu za učinak. Tu su i dodatno zdravstveno osiguranje, popust za zaposlenike, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i brojne druge pogodnosti, kao i mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz interna osposobljavanja i edukacije', priopćeno je.