ENERGETSKA ARENA 2010.

Konferencija o razvoju energetskog sektora

14.05.2010 u 12:40

Bionic
Reading

U utorak, 25. svibnja 2010. u zagrebačkom hotelu Westin održat će se 2. regionalna konferencija Energetska Arena 2010. - Konferencija o razvoju energetskog sektora koju organizira Infoarena Grupa pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva

Cilj je ovogodišnje Konferencije potaknuti investicijske programe u energetskom sektoru Hrvatske i regije te pronaći načine za ostvarenje Strategije energetskog razvoja koju je Republika Hrvatska usvojila na razini Europske unije.

Hrvatska ima još puno prostora, ali i veliku potrebu za razvojem energetskog sektora. Suočava se s izazovima povećanja energetske sigurnosti i konkurentnosti da bi bila pouzdan i aktivan europski partner u regiji. Postoje velike potrebe za razvojem novih i efikasnih konvencionalnih izvora energije, istovremeno imajući na umu zajednički ambiciozni europski cilj smanjenja stakleničkih plinova za 20 posto i dobivanja 20 posto energije iz obnovljivih izvora energije do 2020. godine.

Hrvatsku i regiju očekuju velike investicije u energetski sektor, što u današnjim vremenima gospodarske krize predstavlja veliki izazov ali i veliku priliku. Naime, energetski razvoj može ići ruku pod ruku s pokretanjem gospodarskog oporavka, jer otvara nova radna mjesta, omogućuje rast i razvoj novih industrija, novih praksi i znanja. Promjene će se događati na svim razinama; od razvoja novih izvora energije i svih potpornih industrija, preko razvoja moderne distribucijske mreže sve do krajnjeg korisnika. Prilika je to za razvoj visoko-energetsko-efikasne ekonomije.

Na koji način Hrvatsku transformirati i učiniti energetski stabilnom i konkurentnom te koji su efekti razvoja energetskog sektora na širu regiju govorit će regionalni autoriteti iz energetskog sektora kroz nekoliko tematskih blokova.

Sudionici 2. SEE Energetske Arene imat će priliku dobiti nova znanja vezana za razvoj energetskog sektora, njegov doprinos razvoju društva i mogućnosti investiranja. Dodatne informacije o Konferenciji potražite na www.infoarena.hr