NA POTEZU ČAČIĆ

Končar predao uvjetne ponude za 3. maj i Kraljevicu

Bionic
Reading

Danko Končar i njegova tvrtka Jadranska ulaganja kupuju trogirsko brodogradilište, riječki 3. maj te uvjetno Kraljevicu. Tu informaciju potvrdio je Danko Končar nakon što je telefonski o svojoj konačnoj namjeri obavijestio i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića

'Moja je odluka konačna i sve što sada slijedi je konačno definiranje i potpis kupoprodajnih ugovora. Što se mene tiče, to možemo obaviti u par dana, no, realno, dogodit će se vjerojatno do kraja mjeseca, na tom poslu sada rade naši pravni timovi', izjavio je Končar za Slobodnu Dalmaciju.

Za 3. maj i Kraljevicu Končar postavlja posebne uvjete. 'Moj uvjet je kupnja 3. maja, ali samo brodogradilišta bez njihovih tvrtki kćeri, kao što je TIBO, a što se tiče Kraljevice, u akviziciju idem ukoliko riješe pitanje plaćanja s francuskim naručiteljem. Ako ne, Kraljevica će tad vjerojatno u stečaj, ali i u toj varijanti spreman sam preuzeti i to brodogradilište da li kroz 3. maj ili kao odvojenu tvrtku, u ovom trenutku ne mogu reći jer su tu još opcije otvorene', kaže Končar.

Potvrdio je i svoju namjeru da dio svog vlasničkog udjela u brodogradilištima ustupi radnicima, što je ponovio i na svom zadnjem susretu s radničkim predstavnicima škverova.

'Jasno sam im rekao, a oni su to i prihvatili, da je ovo trenutak u kojem se moramo zajednički angažirati na spašavanju zdrave jezgre brodograđevne industrije. Sam u tome neću uspjeti, a oni su svjesni da su ovom privatizacijom dobili još jednu šansu za spašavanje svojih tvrtki. U ovom trenutku najvažnije je za navoze osigurati nove poslove i na tome sam maksimalno angažiran', naglasio je Končar.

Ministarstvu gospodarstva Jadranska ulaganja su potvrdu o namjeri kupnje navedenih brodogradilišta dostavila u četvrtak i u pismenoj formi. U petak se rješava dilema i oko privatizacije splitskog škvera, a javnost će o svojoj namjeri za to izvijestiti vlasnik samoborskog DIV-a Tomislav Debeljak.