vremenska prognoza

Konačno stiglo osvježenje, ali na Jadranu oprez

13.07.2017 u 07:07

Bionic
Reading

U unutrašnjosti prijepodne djelomice sunčano, samo ponegdje uz malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u Slavoniji i u gorju. Sredinom dana razvedravanje, ali još mjestimice uz mogućnost za pljusak

Na Jadranu će prevladavati sunčano. Vjetar slab i umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni, doznajemo iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Na južnom i na dijelu srednjeg Jadrana slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na sjevernom bura u jačanju na umjerenu i jaku, ponegdje s olujnim udarima. Prema kraju dana bura će se proširiti na cijelu obalu.

Najviša dnevna temperatura između 24 i 29, na Jadranu od 29 do 34 stupnjeva Celzijevih.

S odmicanjem fronalnog sustava od naših krajeva, biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti povoljne. Niže temperature zraka, uz nešto hladniju noć u unutrašnjosti Hrvatske omogućit će bolji odmor većini ljudi. Zato će se mnogi osjećati bolje, a tegobe će se smanjiti i kod kroničnih bolesnika. Na krajnjem jugu zemlje temperature će i dalje biti visoke pa se preporuča zaštita od vrućine, lagana prehrana i puno tekućine, te izbjegavanje suvišnih napora u najtoplijem dijelu dana.

Sutra će u početku dana biti pretežno sunčano. Sredinom dana sa zapada postupno naoblačenje, a kasno poslijepodne i navečer mjestimice malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom.

Vjetar će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne će prolazno oslabiti i u Dalmaciji okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, na Jadranu između 21 i 25. Najviša dnevna od 25 do 30, na Jadranu od 30 do 34 stupnjeva Celzijevih.