DEMANTIJ

Knighthead: Nemamo nikakve veze s Hemetsbergerom i 'lex Agrokorom'

26.09.2017 u 11:22

Bionic
Reading

U pokušaju da umanji svoju odgovornost za propast Agrokora, Ivica Todorić optužio je izvanrednog povjerenika Vlade Antu Ramljaka da je, uz podršku Vlade i nekadašnjih suradnika iz investicijske banke CAIB pripremio projekt rušenja Agrokora

Kao glavnog stratega za rušenje Agrokora Todorić navodi bivšeg glavnog direktora CAIB-a Wilhelma Hemetsbergera, koji je danas savjetnik Ante Ramljaka.

Todorić optužuje Hemetsbergera da je zajedno s Antom Ramljakom, povjerenikom Vlade za Agrokor, pogodovao fondu Knighthead u otkupu 49 posto Agrokorovih obveznica po 70 posto nižoj cijeni, nakon čega je taj američki fond kao predstavnik vlasnika obveznica ušao u privremeno vjerovničko vijeće i u ulozi jednog od glavnih financijera sudjelovao u roll-up kreditu od 480 milijuna eura za Agrokor.

Tportal je došao do informacije da je Hemetsberger savjetovao Knitehead u kupnji imovine ostale iza poslovnog sloma 'Hypo banke', a kojom upravlja austrijske državna agencija 'Heta Asset Resolution'.  

Međutim, iz Knightheada su demantirali informaciju o bilo kakvoj povezanosti s Ramljakovim savjetnikom Hemetsbergerom.

'Knighthead nikada nije imao nikakvu vezu s Wilhelmom Hemetsbergerom i nijedan predstavnik tvrtke nije s njim razgovarao o Agrokoru, Hrvatskoj ili bilo kojem drugom entitetu u regiji Balkana. Nadalje, Knighthead nije sudjelovao u izradi Lexa Agrokor, a Vlada RH ili bilo koji od njenih savjetnika nikada nije konzultirala Knighthead u vezi s donošenjem tog zakona', poručuju iz Knightheada.