UHIĆENJE SVE BLIŽE?

'Svjedoci pokajnici protiv Todorića pohode DORH'

26.09.2017 u 08:44

Bionic
Reading

Otvoreni rat između Ivice Todorića, formalnog vlasnika Agrokora, i Vlade bila je tema emisije Otvoreno na HRT-u. Čini se kako je sve bliže uhićenje Todorića jer su se navodno DORH-u počeli javljati svjedoci pokajnici

Gosti 'Otvorenog' bili su Željko Žganjer, bivši ravnatelj USKOK-a, Krešo Macan, komunikacijski stručnjak, Boris Rašeta, novinar 24 sata, i Ivan Hrstić, novinar N1 i kolumnist Večernjeg lista.

'Čini se kako će revizija financijskih knjiga Agrokora biti jako negativna. Bit će to višestruko loša vijest za državu, izvanrednu upravu i samog Todorića. On očekuje privođenje, a dokaz za to su njegovi napadi na vlast. Svjedoci pokajnici već su prodefilirali DORH-om', rekao je Rašeta, a očekuje uhićenje još nekih bivših visokopozicioniranih menadžera Agrokora.

Bivši ravnatelj Uskoka Žganjer očekuje da će DORH nakon temeljitog postupka 'destilirati kriminalne količine' s kojima će ići u proceduru. 'Nadam da neće napraviti grešku. Da se ide u neke velike kriminalne priče i procese, a da na kraju dobijemo jednu ili dvije sitne presude', istaknuo je Žganjer.

Hrstić je ocijenio da Todorić zasad na svom blogu nije otkrio ništa konkretno, već samo stvara dim pripremajući se za pravnu bitku koja ga očekuje.

'On se želi braniti sa slobode. Priča se da je u bilanci minus od 12 do 15 milijardi kuna', otkrio je Hrstić.

  • +75
Sva lica Ivice Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Jutarnji list piše kako Todorić u posljednje vrijeme sve rjeđe boravi u Hrvatskoj, a ni ovih dana, kad je krenuo s objavama na svom blogu, navodno nije bio u Zagrebu. Sve češće je, nagađa se, u Austriji i Srbiji, gdje borave njegovi sinovi Ante i Ivan Todorić s obiteljima.

Formalni vlasnik Agrokora, koji je u otvorenom ratu s vladom Andreja Plenkovića, neslužbeno doznaje Jutarnji list, okupio je izuzetno jak tim: odvjetnika za kazneno i trgovačko pravo te savjetnike, ekonomiste, a i PR stratege.