NESLUŽBENO

Izvješće PwC-a: Todorić lažirao bilance za dvije milijarde eura

26.09.2017 u 09:46

Bionic
Reading

Prema neslužbenim informacijama, izvješće revizorske kuće Pricewaterhouse Coopers pokazuje da je Ivica Todorić lažirao bilance Agrokora za dvije milijarde eura

Ivica Todorić mogao bi se uskoro suočiti s optužbama da je odgovoran za najveću sustavnu prijevaru u povijesti hrvatske države, vrijednu dvije milijarde eura, piše Nacional

Uz njega bi se sa sličnim optužbama trebali suočiti i brojni njegovi suradnici. Te teške optužbe svoje uporište pronaći će u završnom izvještaju revizorske kuće Pricewaterhouse Coopers (PwC) koje će službeno biti dovršeno ovog tjedna.

Prema neslužbenim informacijama, gubitak Agrokora u prošloj godini ukupno iznosi čak 20 milijardi kuna, međutim, kada se otpišu međusobna potraživanja tvrtki unutar koncerna i izvrše drugi računovodstveni otpisi, gubitak bi mogao iznositi od 12 do 15 milijardi kuna.

Revizori PwC-a ustvrdili su da su se najveće manipulacije i lažiranja radili prilikom procjene vrijednosti pojedinih robnih marki iz Agrokorova koncerna, njihova goodwilla, kao i vrijednost know-how tehnologija.

'Nema nikakve sumnje da se radi o kaznenim djelima. Za njih su odgovorni Ivica Todorić, ali i gotovo kompletna uprava koncerna, a moguće i pojedinci iz tvrtki unutar koncerna. Svi koji su uključeni u lanac u kome se formirala lažna vrijednost firme mogli bi se brzo suočiti s pravnim problemima, naročito kada revizori i službeno okončaju svoj posao', izjavio je za Nacional izvor upućen u zbivanja u Agrokoru.