ljudski resursi

Kaufland najavio povećanje plaća svim radnicima, idu i bonusi za rad nedjeljom, blagdanima i noću

15.02.2022 u 09:51

Bionic
Reading

Trgovački lanac Kaufland u utorak je izvijestio da podiže plaće svojim zaposlenicima na nerukovodećim pozicijama, u prosjeku za gotovo osam posto, a za pet posto će uvećati iznose na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom

"Više od 2.500 zaposlenika na nerukovodećim pozicijama, koji rade u 44 poslovnice diljem Hrvatske i u logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom te u centrali Kauflanda, s plaćom za ožujak nadalje očekuje povećanje bruto plaće, a uvode i uskrsnicu. Naime, plaće će biti povećane u prosjeku za gotovo osam posto, dok su također uvećani iznosi na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom za pet posto u odnosu na prije", navodi se u priopćenju.

Direktorica Ljudskih resursa Dunja Firšt je istaknula kako je ulaganje u zaposlenike ulaganje u budućnost tvrtke. "Naši zaposlenici uz povećanje bruto plaće imaju na raspolaganju i čitavu paletu benefita poput petodnevnog radnog tjedna, činjenice da je kod nas svaka minuta rada plaćena, božićnicu, uskrsnicu te neto nagradu dva puta godišnje", pojasnila je Firšt.

Predsjednik Uprave Kauflanda Patrick Rudat najavljuje kako će i u budućnosti nastaviti ulagati u zaposlenike.

Iz Kauflanda podsjećaju da su za 2021. godinu ponovno dobili certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu, CEP - Certifikat poslodavac partner te prvi put i certifikat Mamforce, čime je još jednom potvrđena kvaliteta Kauflanda kao poslodavca.