OSJEČKI KONDITOR

Kandit počeo izvoz u Švedsku i ušao na Müllerove police

17.11.2014 u 13:24

Bionic
Reading

Prema dosadašnjim poslovnim rezultatima, osječka konditorska tvrtka Kandit ove će godine ostvariti rast poslovnih prihoda od 10 posto u odnosu na 2013., a iz Kandita poručuju kako isti trend planiraju nastaviti u 2015.

Posljednja dva mjeseca u godini razdoblje je najveće potražnje za konditorskim proizvodima te će upravo to vrijeme biti posebno važno za poslovni rezultat, ističu u kompaniji inače u vlasništvu hercegovačkog poduzetnika Mirka Grbešića. On je vlasnik trgovačkog biznisa mepas u BiH dok u Hrvatskoj u sklopu njegove grupe uz Kandit posluju Saponia, Koestlin i Maraska.

Kandit je lansirao na tržište i limitiranu ediciju čokoladnih delicija, koja povezuje najpoznatije Kanditove brendove, a u toj kompaniji ističu kako su uz postojeće trgovačke lance u Hrvatskoj i na izvoznim tržištima odnedavno prisutni i u trgovačkom lancu Müller.

Prema riječima članice Uprave Kandita Dajane Mrčele, poslovanje se odvija u dinamičnom okruženju i teško je očekivati povoljnija tržišna kretanja, no optimizam u ovoj konditorskoj tvrtki proizlazi iz činjenice da se u sljedećoj godini planiraju realizirati brojni novi projekti.

Kandit gotovo pola prihoda ostvaruje na izvoznim tržištima, a rast prodaje ostvarit će se otvaranjem novih tržišta i jačanjem udjela na postojećim izvoznim tržištima. Uz daljnji rast prodaje Kanditovih proizvoda u Bosni i Hercegovini, koja predstavlja najznačajnije izvozno tržište, sljedeće godine u Kanditu planiraju nastavak pozitivnog trenda u Srbiji te na drugim tržištima u regiji Adria, poručuju iz Kandita te dodaju da se njihovi proizvodi odnedavno mogu naći i na dalekom sjeveru jer se slatki proizvodi odnedavno izvoze i u Švedsku.

Član Uprave Kandita Gordan Glavaš istaknuo je kako u Kanditu kreću u novi investicijski ciklus kroz ulaganje u daljnju automatizaciju i povećanje kapaciteta proizvodnje, što će osigurati još veću konkurentnost tvrtke na domaćem i inozemnim tržištima.