Za one dubljeg džepa

Kameni luksuz Dubrovnika i okolice oduzima dah: Teškom mukom izdvojili smo sedam najljepših vila

11.06.2019 u 21:11

Bionic
Reading

Dubrovnik i šira okolica skrivaju neke od najljepših vila u Hrvatskoj. Iz bogatog izbora izdvojili smo sedam njih koje svojim luksuzom mogu konkurirati bilo kojoj vili u najrazvikanijim turističkim regijama u svijetu

Prema podacima Booking.coma, dubrovačka regija ima više od 250 registriranih vila.

Vila Vega, Dubrovnik

  • +8
Vila Vega Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Vila se nalazi u četvrti Ploče, na 400 metara od šetnice Stradun. Ima tri spavaće sobe s kupaonicama. Gostima su na raspolaganju bazen i prostrana terasa sa sjenicom. Može primiti do osam osoba.

Vila Beba, Dubrovnik

  • +8
Vila Beba Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Vila se nalazi u kući čija povijest seže sve do 17. stoljeća, a smještena je u rezidencijalnom dijelu Dubrovnika, na Pločama, s kojih puca panoramski pogled na staru gradsku jezgru, otok Lokrum i plažu Banje. Na tri etaže smjestilo se pet spavaćih soba, od koje tri, uz kupaonicu, imaju posebnu garderobu. U sklopu vile je i grijani vanjski bazen.

Vila Stone Rose, Lovorno

  • +9
Vila Stone Rose Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Booking.com

Ova vila ima četiri klimatizirane spavaće sobe za osam osoba. Uz neizbježni bazen, gostima su na raspolaganju roštilj te zajednički salon za opuštanje.

Vila Amelie, Dubrovnik

  • +11
Vila Amelie Izvor: Screenshot / Autor: Booking.com

Luksuzna vila smještena je u elitnom dijelu Dubrovnika, Stikovici. Ima čak sedam spavaćih soba te se u unutrašnjosti od 700 kvadrata može udobno smjestiti 14 osoba. Svaka soba ima pogled na more i na Elafitske otoke. Vila nudi gostima grijani bazen, finsku saunu i privatnu plažu.

Vila Dolina, Ljuta

  • +9
Vila Dolina Izvor: Screenshot / Autor: Booking.com

Seoska vila u Konavlima ima dvije spavaće sobe i kupaonicu. Ukupno može primiti šest osoba. Nudi gostima bazen, dječje igralište, roštilj i terasu.

Vila Ivana, Mlini

  • +11
Vila Ivana Izvor: Screenshot / Autor: Vila Ivana

Vila je smještena iznad sela Mlini, na 15 minuta vožnje od Dubrovnika. Na tri etaže nalazi se pet soba. U prizemlju su kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak i bazen. Pogodna je za boravak 10 ljudi.

Vila Donna Paola, Dubrovnik

  • +10
Vila Donna Paola Izvor: Screenshot / Autor: Booking.com

Vila ima četiri spavaće sobe i dvije kupaonice. Može primiti najviše osam gostiju. Udaljena je samo 200 metara od zidina Starog grada i okružena tradicionalnim dubrovačkim vrtom, u kojem se nalazi bazen.