BURA U DALMACIJI

'Kalmeta i Čobanković nebitni, želimo Šukera!'

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 17.03.2010 12:45
  • Objavljeno 17.03.2010 u 12:25
čobanković, kalmeta

čobanković, kalmeta

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić/tporal.hr

Sastanak Hrvatske udruge sindikata (HUS) s ministrima Božidarom Kalmetom i Petrom Čobankovićem u Splitu završio je s neuspjehom. Sindikati su nakon kratkog razgovora pristali na jedan kompromis samo zato da današnji susret ne bude potpuni debakl

Glavni razlog neuspjeha današnjeg sastanka, na kojem se trebalo razgovarati o alarmantnoj gospodarskoj situaciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji, činjenica je da nije udovoljeno traženju HUS-a da na skupu bude prisutan ministar financija ili njegov ovlašteni predstavnik.

Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević je zahvalio ministrima Kalmeti i Čobankoviću na dolasku i dobroj volji, ali je ustvrdio da oni nisu relevantni ni dovoljni.

Najveće nezadovoljstvo ovakvim epilogom i stavom sindikata je izrazio Čobanković, tvrdeći da oni imaju mandat Vlade da pregovaraju sa sindikatima. Kalmeta je opravdavao ministra financija Ivana Šukera rekavši da on danas mora biti u Saboru na aktualnom satu.

'Mi smo već više puta nakon ovakvih razgovora bili izigrani od Vlade i ministarstva financija i zato više nećemo sudjelovati u ovim razgovorima', odlučno je ustvrdio Matijašević.

On je predložio kompromis kako bi današnji susret ipak završio s nekim rezultatom. Odlučeno je da predstavnici dvadesetak tvrtki Splitsko-dalmatinske županije koje su pred stečajem razgovaraju s ministrima Kalmetom i Čobankovićem. Sastanku će nazočiti i župan Ante Sanader i Vedran Duvnjak, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi