JEDNoKRATNO PRIMANJE

Još danas jedna kategorija umirovljenika može se prijaviti za isplatu dodatka

30.11.2023 u 09:03

Bionic
Reading

Još samo danas traju prijave za isplatu jednokratnog novčanog primanja. Prijaviti se moraju umirovljenici koji primaju hrvatsku i inozemnu mirovinu, samo inozemnu mirovinu ili su navršili mirovinski staž u inozemstvu, ali nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu.

Na dodatak imaju pravo oni čija ukupna mirovina ne prelazi 700 eura, a za isplatu moraju pričekati prosinac.

Drugi ovogodišnji dodatak isplaćen je krajem listopada za 637.738 umirovljenika koji primaju hrvatske mirovine u iznosu do 700 eura.

Dodatak su početkom tjedna dobili i umirovljenici koji uz mirovinu primaju i plaću za rad do polovine radnog vremena, pri čemu im u cenzus ulaze oba primanja. No, jedna skupina umirovljenika isplatu još čeka, a to su oni koji uz hrvatsku mirovinu primaju i onu iz inozemstva, samo inozemnu mirovinu ili imaju radni staž ostvaren u inozemstvu, a za koji ne primaju mirovinu.

Da bi primili dodatak pripadnici spomenute kategorije umirovljenika moraju Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dostaviti dokaz o iznosu mirovine za rujan 2023. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja.

Dokaz može biti potvrda banke iz koje se vidi neto iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za rujan 2023. te izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi neto iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za rujan 2023.

Tportal je i na WhatsApp

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'