NASTAVAK SURADNJE

Janaf i Ina sklopili višegodišnji ugovor za transport i skladištenje nafte

  • Autor: L. Š.
  • Zadnja izmjena 26.01.2023 12:37
  • Objavljeno 26.01.2023 u 11:10
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: JANAF

JANAF d.d. sklopio je s INA-om d.d. Ugovor o transportu nafte za količinu od minimalno 1.600.000 tona do maksimalno 2.160.000 tona nafte na dionici Omišalj – RN Rijeka u razdoblju do 31. prosinca 2023. godine te Ugovor o skladištenju sirove nafte u razdoblju do 31. prosinca 2025. godine koji obuhvaća kapacitete od 79.385 m³ na Terminalu Omišalj i od 70.000 m³ na Terminalu Sisak

'Veliko nam je zadovoljstvo što smo nastavili suradnju s našim dugogodišnjim partnerom, tvrtkom INA d.d. Društvo Jadranski naftovod je od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku, ali ujedno i uživa povjerenje svojih partnera kao pouzdani pružatelj usluga transporta nafte te skladištenja nafte i naftnih derivata.

Još jedan u nizu sklopljenih ugovora s početkom 2023. godine govori nam o tome kako možemo s razlogom očekivati uspješnu poslovnu godinu, ali i, još važnije, kako sa spremnošću prihvaćamo stratešku ulogu jedne od bitnih sastavnica energetske stabilnosti Republike Hrvatske i Europske unije: Kontinuirano proaktivno djelujemo kako bismo bili spremni odgovoriti na sve potencijalne energetske izazove koje nam donosi budućnost', istaknuo je predsjednik Uprave mr.sc. Stjepan Adanić.

'Sigurnost opskrbe i poslovanja naših poslovnih partnera u ovim izazovnim vremenima apsolutni je imperativ za Jadranski naftovod. Ugovor s vodećom hrvatskom naftnom kompanijom Inom, s kojom njegujemo dugogodišnji partnerski odnos, još je jedan dokaz ispravnog strateškog usmjerenja JANAF-a.

Zahvaljujući proaktivnom pristupu Uprave prema poslovnim partnerima i klijentima te kontinuiranim ulaganjima u naftovodno-spremnički sustav te ostalu potrebnu infrastrukturu, ostajemo i dalje konkurentni na naftnom tržištu šire regije, gdje smo prepoznati kao pouzdan i poželjan partner u energetskom sektoru', izjavio je član Uprave Vladislav Veselica.

Za predstojeće razdoblje, JANAF d.d. sklopio je ugovore o transportu s NIS-om i MOL-om te ugovore o skladištenju s Agencijom za ugljikovodike, MOL-om i LITASCO-om SA.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!