LINIĆ KREŠE REGRESE I BOŽIĆNICE?

Jakovina: Neće biti drastičnih proračunskih rezova za poljoprivredu

Tihomir Jakovina i Slavko Linić

Tihomir Jakovina i Slavko Linić

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić/CROPIX

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je da se maksimalno radi na proračunu, da će se zaštititi ono što se može zaštititi i da tako drastičnih rezova za poljoprivredu koji se spominju u medijima neće biti, a više o tome znat će se u četvrtak na sjednici Vlade. U međuvremenu, saznaje se da će navodno biti rezani regresi i ostali dodaci u javnom sektoru

'Napravit ćemo maksimalno i radimo danonoćno na proračunu, zaštitit ćemo sve ono što možemo zaštititi i tako drastičnih rezova kakvi se najavljuju u medijima neće biti', rekao je Jakovina odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka s predstavnicima prehrambene industrije u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

'Pričekajmo četvrtak, u četvrtak imamo prvi draft na Vladi', kazao je ministar, upitan da komentira činjenicu da poljoprivrednici nisu najbolje prihvatili najave o smanjenju poticaja te kako gleda na najavljene prosvjede seljaka.

Linić kreše stavke za regres i božićnicu?

Da bi se postiglo smanjenje proračuna, ministar financija Slavko Linić navodno je, javio je HTV u središnjem Dnevniku, zatražio da se skrešu stavke za regres i božićnicu, što je, očekivano, dignulo sindikate na noge, i poručuju da je realno da će se u tom slučaju pokrenuti tužbe protiv Vlade.

Najavljeno je ukupno smanjenje državnog proračuna od 4,6 milijardi kuna i nije logično očekivati da će poljoprivreda biti pošteđena, kazao je ministar.

No isto tako treba znati da je sustav poticaja cijelo vrijeme do sada bio nešto što nije najtransparentnije i najkvalitetnije vođeno, dodao je Jakovina.

U prošloj godini nije isplaćeno, osim dijela za mlijeko, ništa vezano za poticaje za 2011, kazao je navodeći da su isplaćene obaveze iz 2009. i 2010. i prethodnih godina, a čak su ostale obaveze za kapitalna ulaganja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi