OD 2. lipnja

Jadrolinija uvodi sezonski red plovidbe, poskupljuju karte

02.06.2017 u 09:08

Bionic
Reading

Najveći domaći putnički brodar Jadrolinija od petka prelazi na sezonski red plovidbe, a uz postojeće linije uvodi novu katamaransku koja će od 3. lipnja povezivati Pulu, Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu i Zadar te sezonsku katamaransku liniju koja će od 9. lipnja povezivati Dubrovnik, Korčulu, Hvar, Bol i Split

Iz te tvrtke izvijestili su i da od druge polovine svibnja već prometuje nova međunarodna trajektna linija, koja će do prosinca povezivati Bari u Italiji s Barom u Crnoj Gori.

Iz Jadrolinije ističu da sezonski red plovidbe podrazumijeva uvođenje dodatnih putovanja na linijama u lokalnom linijskom pomorskom prometu.

Stupanjem na snagu sezonskog reda plovidbe počinje se primjenjivati i sezonska tarifa, s cijenama u prosjeku 20 kuna većim u odnosu na izvansezonsku tarifu, naveli su, napominjujući da se sezonska tarifa ne odnosi na otočane, odnosno vlasnike otočnih iskaznica, kojima cijene ostaju nepromijenjene tijekom cijele godine.

Putnicima se, kako bi se tijekom sezone smanjile gužve u agencijama i na prodajnim mjestima u pristaništima, preporuča kupnja karte putem službene Jadrolinijine stranice www.jadrolinija.hr, na kojoj su dostupni i pretraživanje reda plovidbe, online kupnja karata i dnevne servisne informacije.

Jadrolinija je lani ostvarila rekordan promet i prevezla ukupno 11,3 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila.

Raspolaže flotom od 50 brodova, a gotovo polovina godišnjeg prometa ostvari se u ljetnim mjesecima. Flota Jadrolinije ostvari više od  600 polazaka na dan, preveze oko 600.000 putnika na tjedan, a najfrekventnije linije održavaju se 24 sata na dan.

Brodovi većeg kapaciteta raspoređeni su na najprometnije linije, a uz red plovidbe, po potrebi će se uvoditi i dodatna putovanja, najavili su iz riječke Jadrolinije.