ŠTO JE RADILA ZA KORMILOM?

Jadrolinija demantira: 'Nije upravljala trajektom, samo se slikala'

11.08.2015 u 15:28

Bionic
Reading

Nakon što je u Slobodnoj Dalmaciji objavljena vijest da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak popodne na poziv kapetana stala za komandni most trajekta Split - Supetar i uvela brod u bračku luku, odnosno da je svojim aktivnostima lovljenja ribe, lijepljenja pločica i vožnje kombajna pridodala i kormilarenje bijelom flotom, u Splitu su se pojavile glasine da je njezin sljedeći potez sjedanje na klupu Hajduka u nekoj od idućih utakmica

No kako stvari stoje, predsjednica u ponedjeljak ipak nije doista upravljala trajektom; tako, naime, glasi službeno objašnjenje koje je tportal dobio iz Jadrolinije. U tom prijevozniku tvrde da se radilo samo o simbolici.

Za pretpostaviti je da je ono istinito, jer bi se u suprotnome moglo govoriti da je posada broda s predsjednicom ugrozila sigurnost putnika time što je kormilo trajekta prepustila neobučenoj i neovlaštenoj osobi.

'Možemo reći kako je riječ o slikanju predsjednice Grabar Kitarović na komandom mostu Jadrolinijinog broda. Naime, svatko uz odobrenje i pratnju posade, a kada to prilike dozvoljavaju, može razgledati komandni most za vrijeme navigacije. Tako je bilo i u slučaju pedsjednice koja je simbolično držala upravljačke ručke dok je bio uključen automatski pilot, iz čega je razvidno kako ni u jednom trenutku sigurnost putnika nije bila dovedena u pitanje', službeno su nam kazali u Jadroliniji.

Tako ispada da je svemu krivo neprecizno izvještavanje medija

Svakog tjedna nova vještina

Posted by Slobodna Dalmacija on Tuesday, August 11, 2015