u svrhu podizanja svijesti

Izlozi Remax Centra nekretnina i ovog mjeseca odaslali važnu poruku

28.10.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Već je poznato da izlozi ove tvrtke frekventnost svojih lokacija koriste za komunikaciju društveno važnih poruka

Mjesec listopad posvećen je podizanju svijesti javnosti o raku dojke. To je još jedna u nizu prilika u kojoj imamo mogućnost naglasiti značaj prevencije i ranog otkrivanja raka, te prilika da se svi zajedno podsjetimo kako je potrebno na vrijeme početi brinuti o svom zdravlju, ali i u većoj mjeri pomoći onima koji su već oboljeli. Brojne tvrtke i poznate osobe tijekom listopada odlučuju se pomoći u podizanju svijesti javnosti o ovom zdravstvenom problemu, a posebno zanimljiva nam je bila ona koju smo primijetili kod agencije Remax Centar nekretnina.

Već je od prije poznato da se stanovnici Republike Hrvatske znaju udružiti u brojne pokrete i akcije. Brojne tvrtke i poznate osobe tijekom listopada odlučuju se pomoći u podizanju svijesti javnosti o ovom zdravstvenom problem. Upravo je to učinio i Remax Centar nekretnina.

Remax Centar nekretnina, kao najveći Remaxov franšizer u Hrvatskoj, trenutno posluje s 8 ureda koji se nalaze u Zagrebu, Rijeci, Crikvenici, Opatiji, Puli, Rovinju, Poreču i Umagu. Frekventne lokacije svojih ureda iskoristili su na način da su umjesto nekretnina u svoje izloge istaknuli ohrabrujuće poruke za sve žene koje se bore s rakom dojke. Uz objave na našim društvenim mrežama, tijekom cijelog listopada naše tajnice nosile su prepoznatljive roze vrpce kako bi dodatno podizale svijest javnosti o raku dojke, ističu iz Remax Centra nekretnina.

Podsjećamo prema „Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar“, po pojavnosti i smrtnosti rak dojke je već dulje vremensko razdoblje među vodećim uzrocima raka u žena. Rak dojke najčešće se pojavljuje u žena iznad pedesete godine života, a iako mogu oboljeti i znatno mlađe žene, oko 1% oboljelih čine i muškarci.

Na podizanju svijesti žena i ukupne javnosti o izazovu raka dojke napravljeni su značajni iskoraci te i primjerom ove tvrtke vidimo kako se osim javnih osoba i tvrtke sve više aktivno uključuju.

„Izrazito nam je drago što možemo koristiti vlastite kanale u promicanju važnih društvenih pitanja i problema. Ovo nije prvi put da se uključujemo u slične akcije te je društvena odgovornost i dio naših zaposlenika, ističe voditelj riječkog ureda Remax Centra nekretnina, Ivan Glavak.

Listopad ne mora biti jedini mjesec kada ćeš paziti na svoje zdravlje, pa podsjeti bitne žene u svom životu da obave pregled.