kovač i jović

Izabrano novo vodstvo Kluba glavnih ekonomista pri HUB-u, evo tko preuzima

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 20.01.2021 12:34
  • Objavljeno 20.01.2021 u 12:33
Alen Kovač

Alen Kovač

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

Direktor ekonomskih istraživanja Erste&Steiermärkische Bank Alen Kovač i Ivana Jović, direktorica ekonomskih istraživanja iz Privredne banke Zagreb, novo su vodstvo Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka. Članovi Kluba jednoglasno su na posljednjoj sjednici izabrali Alena Kovača predsjednikom, a Ivanu Jović dopredsjednicom Kluba za sljedeće dvije godine. U proteklom dvogodišnjem razdoblju Klubom je predsjedavala Zrinka Živković Matijević, direktorica ekonomskih istraživanja u Raiffeisenbank Austria

Alen Kovač stekao je titulu magistra ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je započeo 2005. godine u Erste&Steiermärkische Bank d.d. te je bio primarno fokusiran na istraživanja u području makroekonomije i tržišta kapitala. Od 2010. godine postaje Direktor ekonomskih istraživanja u Erste&Steiermärkische Bank d.d. i već niz godina uspješno upravlja istraživačkim odjelom koji analizira makroekonomske trendove, tržište kapitala i dionica te cjelokupni bankarski sektor. Alen Kovač je čest sudionik i govornik na mnogobrojnim stručnim konferencijama u području financija, ekonomije i gospodarstva te je postao nezaobilazni sugovornik za razne makroekonomske teme bankarskog sektora u Republici Hrvatskoj.

Ivana Jović, glavna je ekonomistica i direktorica ekonomskih istraživanja Privredne banke Zagreb d.d.. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je profesionalni razvoj nastavila kroz razne dodatne edukacije i stručna usavršavanja. Poslovnu karijeru je započela 1998. godine u Zavodu za makroekonomske analize i planiranje Ministarstva financija. Potom se zapošljava u Uredu Svjetske banke, međunarodnoj instituciji koja u Hrvatskoj usko surađuje s Ministarstvom financija u cilju ostvarivanja održivoga rasta. Svoj profesionalni put nastavlja u Delegaciji Europske komisije u Zagrebu, gdje postaje ekonomska savjetnica, da bi 2004. godine prešla u Odjel za ekonomska istraživanja Privredne banke Zagreb d.d.. 2017. godine postaje direktorica ekonomskih istraživanja i glavna ekonomistica PBZ-a.

Klub glavnih ekonomista osnovan je još 2007. godine zbog promicanja uloge glavnih ekonomista u hrvatskim bankama, razmjene iskustava i iznošenja zajedničkih stavova. Razmjenjujući mišljenja o najvažnijim gospodarskim kretanjima i očekivanjima, do sada su izdali mnogobrojne zajedničke anketne ekonomske analize.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!