ADRIATICA.NET

Ivor Vucelić od Vojkovića potražuje milijun eura

12.06.2009 u 10:17

Bionic
Reading

Bivši član Uprave adriatica.neta Ivor Vucelić predao je navodno Trgovačkom sudu ovršni dokument kojim potražuje od Marka Vojkovića, donedavnog predsjednika Uprave i suvlasnika tvrtke, milijun eura

Pozivajući se na izvore bliske adriatici.net, časopis Lider piše da je između Vojkovića i Vucelića postojao je tajni ugovor kojim je Vuceliću obećan udio u tvrtki adriatica.net d.o.o. od četiri posto, ali s obzirom na to da Vojković dosad navodno nije upisao njegove dionice, Vucelić se, prema neslužbenim izvorima, odrekao udjela u korist ugovorne kazne koja mu propisuje novčanu odštetu od milijun eura s kamatama. Vucelić nije želio komentirati istinitost neslužbenih tvrdnji, nego je rekao da će dati izjavu kad za to dođe vrijeme, a do Vojkovića novinari nisu uspjeli doći.

No prije otprilike mjesec dana, Vojković je Lideru kazao kako Vucelić nema vlasnički udio u tvrtki, već da je jedino bilo govora o menadžerskim bonusima. Adriatica.net trenutačno je u procesu restrukturiranja i za mjesec bi dana, tvrde povjerljivi izvori, trebalo biti novosti o novim vlasničkim modelima. Prema neslužbenim izvorima, upravo Vucelić želi u adriatica.net uvesti svjetskog turoperatora TUI, koji je, navodno, još 2008. iskazivao interes za preuzimanje.